Šenaest mališana nastupa na festivalu "Naša radost"

Umjetnička direktorica festivala Zoja Đurović objasnila je da će osim nagrada za najbolji tekst, aranžman, kompoziciju, scenski nastup, najmlađeg učesnika, prvo, drugo i treće mjesto za interpretaciju, dječiji žiri, kao i žiri kojeg čini hor "Zvjezdice" dati nagradu za najbolju kompoziciju
171 pregleda 0 komentar(a)
Zoja Đurović, Foto: Luka Zeković
Zoja Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.11.2014. 16:03h

Na tradicionalnom festivalu Naša radost, koji će se sjutra održati u KIC-u “Budo Tomović”, nastupiće 16 mališana, a organitatori su ove godine pripremili posebne nagrade.

Umjetnička direktorica festivala Zoja Đurović objasnila je da će osim nagrada za najbolji tekst, aranžman, kompoziciju, scenski nastup, najmlađeg učesnika, prvo, drugo i treće mjesto za interpretaciju, dječiji žiri, kao i žiri kojeg čini hor "Zvjezdice" dati nagradu za najbolju kompoziciju.

Đurović je kazala da je žiri odabrao kompozicije koje imaju strogo dječiju melodiju i tekst koji će svakako biti edukativan, ali i da su aranžmani moderniji.

Ipak, naglasila je da iako idu u korak sa vremenom, gledaju da djeca što duže ostanu djeca i da se što manje bombarduju modernijim temama i aranžmanima.

Đurović je rekla da je tema ovogodišnjeg festivala lego kockice i da će djeca da uživaju jer će biti puno kompozicija sa živim ritmovima.

Direktor JU "Dječiji savez" Aleksandar Milošević kazao je da sala ima 444 mjesta i da će zbog toga raditi prvu izvedbu u podne, a drugu u 18 časova.

Rekao je da je ulaznica četiri eura, kao i da će praviti reprize na trgovima, u tržnim centrima i molovima, kao i da će se potruditi da u susret novogodišnjim praznicima naprave za najmlađe barem jedan ili dva mini koncerta sa izvođačima.

Milošević je rekao da će u toku revijalnog dijela festivala nastupiti djevojčice Maša Vujadinović i Lejla Vulić, koje su 15. novembra nastupile na dječijem Eurosongu na Malti.

Od pristigle 64 kompozicije, stručni žiri početkom septembra odabrao je 16 i tri rezervne.

Bonus video: