POZIV PRIHVATILE MNOGE SLAVNE LIČNOSTI

UNICEF pokrenuo kampanju za prava djece

Učesnici projekta se podstiču da snime vlastite video poruke u kojima će opisati svoju viziju boljeg svijeta za djecu. Svi objavljeni video i zvučni snimci imaće šansu da se pojave u pratećem interaktivnom spotu, koji će, zajedno s pjesmom, izaći uoči Nove godine
0 komentar(a)
Džon Lenon, Foto: Screenshot (YouTube)
Džon Lenon, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.11.2014. 08:41h

Dječji fond Ujedinjenih naroda UNICEF pokrenuo je međunarodnu kampanju pod nazivom "Imagine", čiji je cilj skrenuti pažnju na izazove u ostvarivanju prava djece širom svijeta.

Tu ideju su na zasjedanju Generalne skupštine UN-a povodom 25. godišnjice Konvencije za ljudska prava, predstavili Joko Ono, Lenonova udovica, Hju Džekmen i jedan od članova grupe ABBA, Bjorn Ulvus.

Pokretanje ove kampanje propraćeno je spotom za pjesmu "Imagine", u kojem se pojavljuje veliki broj poznatih ličnosti, od muzičara, glumaca, slavnih osoba, sportista i dječjih horova. Među njima su Keti Peri, Adam Lambert i Lana Bas koji pjeva pjesmu, a spot uključuje i video isječke Lenonove izvedbe.

Dio projekta je i aplikacija koja omogućava svima da snime vlastitu verziju spota za ovu pjesmu. Dejvid Geta će od individualnih snimaka producirati jedinstvenu višejezičnu verziju pjesme, a video snimke će koristiti za novu verziju video spota, ističe se na stranicama UNICEF-a, a prenosi Hina.

"Jako sam uzbuđen i ponosan što sam dio ovog nevjerovatnog projekta UNICEF-a. Naša globalna verzija pjesme 'Imagine' će biti kao nijedna do sada i ponosan sam što sam dio ove saradnje. Moramo prenijeti poruku da je svaki glas važan i da je svako dijete važno", izjavio je Geta.

"San koji sanjate sami možda je samo san, ali san koji dvoje ljudi sanja zajedno je stvarnost", poručila je Joko Ono.

Učesnici projekta se podstiču da snime vlastite video poruke u kojima će opisati svoju viziju boljeg svijeta za djecu. Svi objavljeni video i zvučni snimci imaće šansu da se pojave u pratećem interaktivnom spotu, koji će, zajedno s pjesmom, izaći uoči Nove godine.

U sklopu projekta "Imagine" prikupljaće se donacije za programe kojima se osigurava obrazovanje, prehrana, zdravstvena pomoć, čista voda, sanitarni uslovi kao i pomoć i zaštita u kriznim područjima za djecu u 150 zemalja.

Preporučujemo za Vas