Trifunović pjevao u Podgorici: Izbjegavaju hitove, sviraju B stranu

“Sve se svodi na neki haus, pošto je to podnošljivo za poš - fensi uši ovih kockastih glava"
3 komentar(a)
Sergej Trifunović, Foto: Luka Zeković
Sergej Trifunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.11.2014. 09:26h

Srpski glumac Sergej Trifunović i njegov bend “Užička republika”, svirali su sinoć u podgoričkom HL klubu, gdje su izveli svoj repertoar "kvalitetnog rokenrola".

Ekipa koja se kako je naveo Trifunović, trudi da izbjegne hitove i "bazira se na B stranu”, svirala je i nekoliko autorskih numera članica grupe Ivane Vukmirović i Bojane Stamenov.

Na konferenciji za novinare uoči nastupa, Trifunović je kazao da je potreba za ovakvim bendom i repertoarom koji izvode sve veća zbog pojave klubova čija uprava “ne bira šta pušta”.

“Sve se svodi na neki haus, pošto je to podnošljivo za poš - fensi uši ovih kockastih glava koje će doći sa svojim silikonskim glavama da ostave pare. I druga varijanta je turbo-folk. Nakon godina forsiranja, da kažemo 'stila', dolazite do toga da između Dejvida Gete i Dženana Lončarevića nemate apsolutno nikakve razlike”, mišljenje je Trifunovića.

On je bend pokrenuo sa prijateljima iz Užica, gdje je proveo srednjoškolske dane.

Naziv benda je takav, jer je to ono po čemu su Užice poznate.

“Mogli smo da se zovemo komplet lepinja, ali to nije baš toliko poznato van naših granica”, rekao je Trifunović.

Ovo je bio prvi u nizu koncerta koje će, sarađujući sa HL-om, organizovati NVO “Zadruga za zaštitu zvuka” u cilju promocije kvalitetne muzike.

Bonus video: