Đulijano objavio singl "Miriše"

Što se tiče posla promijenio sam sve, i autore i izdavačku kuću, i recimo da krećem, nakon dvadesetogodišnje karijere iz početka. Uželio sam se promjena u životu
160 pregleda 1 komentar(a)
Đulijano, Foto: Privatna arhiva
Đulijano, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.11.2014. 20:39h

Hrvatski pjevač Đulijano objavio je proteklog vikenda novi singl, baladu “Miriše” koju potpisuju Denis Dumančić (muzika), Fayo (tekst) i Luka Kovačić (aranžman).

"Reakcije su fenomenalne. Nadao sam se da će se pjesma ljudima svidjeti, ali se ovakvim reakcijama, moram priznati, nijesam nadao. Pjesma je odmah ušla na top liste, ljudi je pozitivno komentarišu, tako da sam jako srećan”, ne krije u razgovoru za Vijesti Đulijano.

Numeru je opisao kao “tužnu ljubavnu pjesmu sa pozitivnom atmosferom”.

“Tekst je sjetan. Glavni lik u pjesmi je nesrećan u ljubavi, ali sama melodija je optimistična” objašnjava on.

Do sada publika je od Đulijana navikla na pjesme tvrđeg zvuka, a pjevač priznaje da ova nije u njegovom dosadašnjem maniru. Kako kaže, tek je početak promjena.

"Ne bi me čudilo, s obzirom na to da radim sa kompletno novim timom autora koji imaju potpuno novi izražaj, da promijenim zvuk. Veoma mi se sviđa to što smo ovoga puta napravili, tako da pretpostavljam da bismo mogli nastaviti u ovom smjeru“, nada se Đulijano.

Promjena se nije desila samo kad je zvuk i autorski tim u pitanju, već je Đulijano od skora član izdavačke kuće Hit Records.

"Svima je u interesu da se kad se nešto radi, uradi, a zatim i gura najbolje što se može. Što se tiče posla promijenio sam sve, i autore i izdavačku kuću, i recimo da krećem, nakon dvadesetogodišnje karijere iz početka. Uželio sam se promjena u životu. Mislim da je nakon toliko godina bilo krajnje vrijeme da se nešto promijeni”, siguran je on.

Numera “Miriše” biće najavni singl albuma koji Đulijano uveliko sprema sa svojim saradnicima.

"Početkom godine, tačnije u martu, planirali smo da u etar pustimo još jedan singl koji će biti brz, a do tada se nadam da ćemo zgotoviti materijal koji će biti objavljen naredne godine”, obećava on.

Spreman sam da uradim sve za dobar šou i dobru zaje*anciju

Đulijano je učesnik hrvatske verzije šoua “Tvoje lice zvuči poznato” koja se emituje na Televiziji Nova.

"Dobro sam se snašao u svim ulogama, možda i zato što se pokupila dobra ekipa. Veselo nam je na svakom snimanju, vrijeme nam brzo proleti i uvijek se dobro zabavimo. Od svih uloga za sada mi je najteže pala uloga Rive u posljednjoj emisiji gdje sam odglumio Emiliju Kokić ”, priznaje Đulijano i dodaje da nije razlog to što je Emilija tom prilikom bila gostujući član žirija.

"Veselo nam je na snimanju, vrijeme brzo proleti i dobro se zabavimo”: Kao Fredi Merkjuri

"Emilija i ja se znamo više od 20 godina, i skroz smo dobri, ali sve to nije blisko mom stilu pjevanja. Koreografiju sam naučio i sa njom je sve bilo okej, ali njeno pjevanje nijesam baš najbolje skinuo. Prosto mi nije legla”, kaže pjevač, koji je do sada imao priliku da dočara likove Miša Kovača, Mika Džegera, Željka Bebeka, Fredija Merkjurija, ali i Ejmi Vajnhaus i Nede Ukraden.

Bio je čak četiri puna na štiklama, uključujući i ulogu Merkjurija, kada je od žirija i kolega osvojio najveći broj bodova. No, kako kaže, nije lako nositi štikle.

"Nisam se navikao i neću hvala bogu. Spreman sam da uradim sve za dobar šou i za dobru zaje*anciju, zato i jesam dio te emisije, ali se na štikle neću nikad navići”, siguran je Đulijano.

Bonus video: