POBRAO SIMPATIJE PUBLIKE

Mladi Nikšićanin oduševio žiri "Pinkovih zvezdica"

U razgovoru za “Vijesti”, Ismail otkriva da mu je ovo prvo takmičenje, a da se pjevanjem bavi "od malih nogu"
124 pregleda 22 komentar(a)
Ismail Delija
Ismail Delija
Ažurirano: 17.11.2014. 20:39h

Pjevač Hari Varešanović kazao je da je opčinjen pjevanjem dvanaestogodišnjeg Nikšićanina Ismaila Delije koje bi mogao okarakterisati između divno i savršeno.

Ismail je u drugom krugu “Pinkovih zvezdica”, takmičenja na kome učestvuju djeca od devet do 14 godina, otpjevao pjesmu “Branim” od Saše Kovačevića i sa pet glasova prošao dalje.

Goca Tržan objasnila je da Ismail ima pravi grčki triler i priznala da ona to ne bi umjela da otpjeva, a bila je oduševljena i stajlingom talentovanog Nikšićanina koji je prekomentarisala:

“Super si obučen, prava šminkerica”.

Za Milana Stankovića Ismailovo pjevanje je bilo savršeno, kao da pjeva neka odrasla osoba, a sa time je bila saglasna i Jelena Tomašević koja je toliko uživala u pjesmi da zamalo nije zaboravila da pritisne taster.

Pogledajte Ismailov nastup:

U razgovoru za “Vijesti”, Ismail otkriva da mu je ovo prvo takmičenje, a da se pjevanjem bavi "od malih nogu".

“Više slušam narodnu muziku, a pjevač koga posebno volim je Šaban Šaulić. Od zabavnih pjevača volim Sašu Kovačevića, zato sam i otpjevao njegovu pjesmu ‘Branim’. Sam biram pjesme, a stričevi, koji se takođe bave muzikom, spremaju me za takmičenje”, kaže Ismail i skromno dodaje da su stričevi mnogo bolji od njega.

Učenik je sedmog razreda Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović” a takmičenjem u „Punkovim zvezdicama” stekao je popularnost u školi, posebno kod jedne djevojčice čije ime ne želi da pominje. Drugari ga gledaju, navijaju za njega, kažu mu da je bio dobar i nadaju se da će pobjediti. Dobija pohvale i od nastavnika.

„Kada pjevam ne obraćam pažnju kada će ko od članova žirija pritisnuti taster. Zaboravim na njih i samo se trudim da što bolje otpjevam i to je to”, priznaje Ismail.

Svi članovi žirija, kako je kazao, su dobri i trudi se da ispoštuje sve njihove savjete, a posebne simpatije gaji prema Goci Tržan i Hariju čiji komentari, da to ni oni ne bi mogli da otpjevaju, su mu posebno značili. Najviše ga je “strah” od Stankovića, iako ne umije da objasni zašto.

Za stajling je zadužen njegov sugrađanin Miško Vujović koji je odlučio da ga do kraja takmičenja sponzoriše u odjeći i on je jedan od rijetkih koji finansijski pomaže Ismaila i njegovu porodicu.

„Svaki put kada odemo za Beograd treba nam oko 250 eura. Radim u Komunalnom preduzeću i teško nabavljamo novac za takmičenje, ali snalazimo se. Mnogima sam se obratio za pomoć, niko još uvijek nije odgovorio, ali i ako izostane pomoć mi ćemo uz Ismail biti do kraja”, kazao je njegov otac Hamza.

Ismail je sam odlučio da se prijavi za takmičenje jer je želio da sebi i drugima pokaže koliko zna i umije. Stričevi su u sobi napravili mali studio, tu je i ozvučenje i Ismail vježba pjevanja kada god za to ima vremena. Srećom, u komšiluk mu je najbliža rodbina tako da se niko ne buni zbog, ponekad, malo glasnije muzike. Svi drže fige da njihov Ismail pobjedi, a on skromno kaže da mu je najvažnije učestvovanje.

“Lijepo je pobjediti, ali bitno je učestvovati u ovakvom takmičenju. Upoznao sam puno novih drugara, svi se lijepo družimo, navijamo jedni za druge i žao nam je kada neko ispadne”, kazao je Ismail i priznao da ima malu tremu pred svako takmičenje. U prvom krugu Ismail je pjevao pjesmu “Zauvek tvoj” od “Tropiko benda” a u narednom krugu članovima žirija i publici predstaviće se pjesmom Zdravka Čolića „Zvao sam je Emili”.

Novinarka “Vijesti” imala je priliku da čuje kako zvuči “Emili” u Ismailovoj interpretaciji i ubjeđena je da ni ovoga puta neće izostati pohvale članova žirija , kao i da mu se već sada “smiješi” naredni krug takmičenja.

Marijani poklonio cvijeće iz zahvalnosti, za žiri nema poklona

Ismailov nastup ostaće upamćen i po tome što je voditeljki Marijani Mićić poklonio buket ruža ne želeći da otkrije razlog. Voditeljka, koja je bila prijatno iznenađena buketom, prethodno je Ismailovo pjevanje prokomentarisala riječima “Da smo sada negdje drugo, vjerovatno bih i čaše lomila”. Hari je mlađanog Nikšićanina posavjetovao da ne skreće pažnju sa sebe kao što je to uradio poklonivši buket voditeljki.

„Ona je tako ljubazna i dobra prema svima nama da sam cvijećem želio samo da joj se zahvalim“, stidljivo je „Vijestima“ priznao Ismail. Za članove žirija ne priprema slično iznenađenje jer bi to mogli da protumače kao „dodvoravanje“, a on to nikako ne bi volio.