Bend Ejd opet u akciji: Pjesma protiv ebole

Bono, Kris Martin, Hari Stajls i Robert Plant ustali su jutros rano na poziv Boba Geldofa
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2014. 13:57h

Grupa od 30 britanskih rok i pop zvijezda ušla je danas u londonski studio gdje će snimiti pjesmu protiv ebole u cilju prikupljanja novca u borbi protiv tog smrtnosnog virusa. Bono, Kris Martin, Hari Stajls i Robert Plant ustali su jutros rano na poziv Boba Geldofa, irskog muzičara koji je prije 30 godina organizovao "Bend Ejd" za borbu protiv gladi u Etiopiji.

Novom "Bend ejdu 30" pridružili su se Rita Ora, Šinejd O'Konor, Eli Goulding, Sem Smit, kao i grupe "Diskložer" (Disclosure) i "Andervorld" (Underworld). Muzičari će zajedno snimiti pjesmu "Do they Know It's Christmas?", pjesmu koju je Geldof snimio 1984. godine.

Pjesma će sutra uveče biti premijerno prikazana u televizijskoj emisiji "Iks - Faktor". Pjesma će tokom tri nedjelje moći da se preuzme sa interneta po cijeni od 0,99 penija (1,2 eura) prije nego što bude komercijalizovana u obliku CD-a. Tada će koštati četiri funte (pet eura). Ista pjesma koju su prije 30 godina pevali Sting, Pol Makartni, Fil Kolins i Džordž Majkl, zaradila je deset miliona funti za gladne u Etiopiji.

Više od 5.000 ljudi umrlo je od epidemije ebole u zapadnoj Africi.

Galerija

Bonus video: