Nina Petković natupa na festivalu u Dubrovniku

Na festivalu "Zlatna palma" nastupiće i Kemal Monteno, Neda Ukraden, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Alen Slavica
83 pregleda 0 komentar(a)
Nina Petković, Foto: Privatna arhiva
Nina Petković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.11.2014. 15:10h

Crnogorska pjevačica Nina Petković natupiće 15. novembra 2014. godine na festivalu “Zlatna palma” u dvorani “Gospino polje” u Dubrovniku.

Petković će nastupiti u revijalnom dijelu sa numerom “Talas i brod” koju je premijerno izvela u seriji “Budva na pjeni od mora” 2012. godine. Autorski tim ove pjesme pored Nine čine Bojan Momčilović i Zoran Radonjić.

"Zaista sam se obradovala kada sam dobila poziv od organizatora da učestvujem na festivalu. Pošto nastupam u revijalnom dijelu dugo sam se mislila s kojom pjesmom da nastupim, međutim odlučila sam se za numeru “Talas i brod” jer mislim da je adekvatna s obzriom na to da je za nju urađen i spot, a numera je dosta pljevljiva", kazala je Petković.

Ona dodaje, da je i ranije imala pozive da učestvuje na festivalima u regionu.

"Ovo je dobra prilika s obzirom na to da uskoro izlazi album, pa ću ujedno iskoristi priliku da ga i najavim. Drago mi je što se festival održava u Dubrovniku jer sam ipak dijete sa Primorja i na tim muzičkim manifestacijama se uvijek najprijatnije osjećam. More, riva i druženje sa kolegama", ističe Petković.

Prema njenim riječima posebno joj je drago što su organizatori festivala zapazili njen rad gledajući njene spotove na Youtube, ali i njeno pojavljivanje u seriji "Budva na pjenu od mora".

"Pjesmu sam premijerno izvela u seriji u kojoj sam imala i epizodnu ulogu glumeći nastavnicu muzičkog vaspitanju Minju. Ta sezona je prikazivana i u Hrvatskoj pa je to bio jedan od razloga da dodatno odaberem ovu numeru", kaže Petković.

Na pitanje da li bi ponovo zaigrala u nekoj seriji ili filmu, odgovara:

"Imala sam pozive da učestuvijem u jednoj seriji, međutim zbog nastupa i završetka snimanja albuma za odrasle i za djecu, to sam morala da odbijem. Moram istaći da mi je gluma interesantna.

Inače, na festivalu "Zlatna palma" nastupiće i Kemal Monteno, Neda Ukraden, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Alen Slavica.

Bonus video: