Koncertom Divljih jagoda zatvoren prvi Ex Yu festival

Čuli su se njihovi najveći hitovi “Autostop”, “Sve iz inata”, “Šejla”, “Krivo je more” kao i pjesme sa novog albuma „Biodinamička ljubav“
5 komentar(a)
Divlje Jagode, Ex-Yu Fest, Foto: Irena Delja
Divlje Jagode, Ex-Yu Fest, Foto: Irena Delja
Ažurirano: 03.11.2014. 11:53h

Treću i finalnu noć “Ex Yu festivala“ na Cetinju obilježio je nastup sarajevskog benda Divlje jagode.

Glavni cetinjski trg zapalio je tvrđi zvuk bosansko-hercegovačkog sastava koji čine Toni Janković (vokal), Sead Zele Lipovača (gitara), Marko Osmanović (gitara), Tomas Balaž (bubnjevi) i Zlatan Čehić (bas).

Čuli su se njihovi najveći hitovi “Autostop”, “Sve iz inata”, “Šejla”, “Krivo je more” kao i pjesme sa novog albuma „Biodinamička ljubav“.

U pitanju je prvo studijsko izdanje Jagoda nakon deset godina, koliko je prošlo od prethodnog “Od neba do neba”.

Na albumu koji je objavljen za Croatia records nalazi se 11 pjesama, a može se poslušati na YouTubeu.

PR Prijestonice Miloš Prelević kazao je da su organizatori “izuzetno zadovoljni prvim izdanjem 'Ex yU festivala', koji je protekao uz odličnu posjetu, ali i dobre nastupe.”

“Tokom minula tri dana poslužilo nas je i vrijeme, pa su svi koncerti organizovani u skladu sa prvobitnim planom i bez poteškoća”, kazao je on.

Prelević ističe da je Prijestonica ovim događajem uspjela u namjeri da produži koncertnu sezonu na Cetinju, gdje su ljubitelji rok zvuka ljetos uživali u koncertima regionalnih zvijezda na Royal Music festivalu.

Zbog svega navedenog, Prelević vjeruje da će Ex-Yu festival postati tradicionalan događaj, koji će i narednih godina okupljati na istom mjestu poznate rok sastave iz zemalja okruženja.

Festival koji je, kako mu i ime govori, posvećen muzici 80-ih otvoren je 31. oktobra nastupom kultne beogradske Yu Grupe. Veče kasnije publiku na Dvorskom trgu na Cetinju zabavljala je Generacija 5, a manifestacije ja zatvorena sinoć.

Festival je organizovala Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Ministarstvo održivog razvoja i Turizma u partnerstvu sa kompanijom “Montenegro Airlines”.

Bonus video: