Yu grupa otvorila EX-YU festival

4 komentar(a)
Yu grupa, Foto: Prijestonica Cetinje
Yu grupa, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 01.11.2014. 07:21h

Sinoćnim koncertom "YU grupe" na Dvorskom trgu na Cetinju počelo je premijerno izdanje trodnevnog “Ex-YU festivala”. Čuveni beogradski sastav je uz podršku publike predstavio repertoar numera koje su obilježile njegovu više od četiri decenije dugu karijeru.

Prethodno je, povodom festivala koji će u naredna dva dana ugostiti još dvije legende muzičke scene bivše Jugoslavije - “Generaciju pet” i “Divlje jagode”, u Svečanoj sali Opštine na Cetinju održana je konferencija za novinare.

Događaj su najavili portparol Prijestonice Cetinje Miloš Prelević, direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović, predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Nikola Ražnatović i portparol „Montenegro Airlinesa“ Nenad Marković, kao i članovi „YU grupe“ koja je otvorila festival - Žika Jelić i Petar Jelić.

“Uz dobru posjetu ove tri večeri, broj posjetilaca ovogodišnjih umjetničkih događaja na području Prijestonice Cetinje dostići će brojku od 50.000. To je dobar podatak, koji nas uvjerava da su naši sugrađani i gosti i ove godine pratili kvalitetan, ali žanrovski raznovrsan program”, naglasio je Prelević.

Ivanović je iskazala zadovoljstvo što organizacija velikih muzičkih događaja u našem gradu slijedi i nakon, već tradicionalno najposjećenijeg programa „Ljeto u Prijestonici“.

Kako je kazao Ražnatović, MORT je sa zadovoljstvom je podržalo ideju „Ex-YU festivala“ na Cetinju, i to u okviru programa čiji je cilj produženje turističke sezone.

“Kroz program podsticajnih mjera za organizaciju tematskih skupova i manifestacija, obezbijeđena su sredstva za podršku organizatorima tradicionalnih, ali i novih manifestacija. Cilj je razvoj manifestacionog i kongresnog segmenta turističke ponude, produženje turističke sezone, kao i poboljšanje rezultata turističke ponude”, naveo je Ražnatović.

Kompanija „Montenegro Airlines“, kako je istakao Marković, svoj doprinos organizaciji događaja pružila je promovišući „Ex-YU festival“ širom regije tokom proteklih dana.

Prisutne je pozdravio i Žika Jelić, koji je kazao da je glanovima "YU grupe" veoma drago što su "u ovom lijepom gradu" i što će opet nastupaju pred crnogorskom publikom.

Njegov mlađi kolega Petar Jelić dodao je da su događaji poput „Ex-YU festivala“ odlične prilike za afirmaciju kvalitetne muzike.

Brojni ugostiteljski objekti na Cetinju prirediće posebne programe po završetku koncerata. Stoga je gradska uprava donijela odluku o produženju radnog vremena za lokale, koje će do nedjelje trajati do dva časa ujutro. Koncerti na Dvorskom trgu počinju od 19 časova.

Bonus video: