Ivana Marić: Strpljenje mi je slabija strana

Feminem ću pamtiti kao divan, luckast period života, a sad sam mnogo zrelija i ozbiljnija
405 pregleda 0 komentar(a)
Ivana Marić, Foto: Vjeko Šundić
Ivana Marić, Foto: Vjeko Šundić
Ažurirano: 31.10.2014. 18:37h

Nekadašnja članica ženskog trija Feminem, Ivana Marić, prekjuče je objavila novi singl. Riječ je o numeri “Zašto to toliko traje”.

Pomenuti singl izašao je iz “muzičke radionice” Anta Pecotića sa kojim će raditi i ostatak svog drugog albuma.

“Reakcije na pjesmu su odlične, u to nisam ni sumnjala. Kad imaš A1 ekipu onda je uspjeh zagarantovan. Jedva čekam da pjesma dođe do što više slušalaca jer znam da će je zavoljeti”, sigurna je Ivana Marić.

Iako je na muzičkoj sceni od 1999. kada je još kao dijete nastupila na festivalu “Melodije Mostara”, a solo karijeru gradi od 2008. kada je napustila Feminem, tek prošle godine je objavila prvijenac "Hodaj".

Na pitanje da li je bilo prerano da već sad predstavi novi singl, odgovara:

“Iz moje perspektive to izgleda kao da je bilo jako davno. Vrijeme je za nove stvari, a ja sam radoholičar, tako da su mi čekanje i strpljenje slabija strana”, priznaje ona.

Ivana važi za jednog od najboljih ženskih vokala u Hrvatskoj, no tvrdi da ne zahtijeva da autori za nju pišu pjesme u kojima može istaći svoje glasovne mogućnosti.

“Dobijam puno ponuda raznih autora i svi me doživljavaju kao izvođača koji zahtijeva teške i komplikovane pjesme. Smatram da je ljepota u jednostavnosti i da se kvalitetan vokal može prepoznati u svakoj pjesmi”, sigurna je sagovornica Vijesti.

Iako je prije osam godina napustila trio Feminem, mnogi se i danas pamte po toj grupi. Sa njom je 2005. predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. O tome koliko joj je sada teže, i koje su prednosti toga kad je “sama na sceni” kaže:

“Sve ima svoje prednosti i mane. Volim da sam svoj gazda i utoliko mi je sada lakše. U triju je znalo da dođe do konflikata zbog bitnih, ali i banalnih pitanja što me je činilo nesrećnom. Sada sama biram saradnike od kompozitora, stilista, menadžera, izdavača, a biram ih prvenstveno na bazi ljudskih vrijednosti. Volim da sam okružena ljudima koji mi se sviđaju i s kojima lako komuniciram. Feminnem ću pamtiti kao divan, luckast period svog života, a sad sam mnogo zrelija i ozbiljnija, pa želim da se tako i predstavljam”, zaključuje Marić.

Bonus video: