YU Grupa večeras otvara festival na Cetinju

“Uz dobru posjetu tokom predstojeće tri večeri, broj posjetilaca ovogodišnjih umjetničkih događaja na području Prijestonice Cetinje dostići će brojku od 50.000", rekao je Prelević
2 komentar(a)
Ex-Yu Festival, Foto: Irena Delja
Ex-Yu Festival, Foto: Irena Delja
Ažurirano: 31.10.2014. 16:13h

Povodom trodnevnog “Ex-YU festivala”, na kojem će, u autentičnom ambijentu cetinjskog Dvorskog trga nastupiti “YU grupa”, “Generacija pet” i “Divlje jagode”, danas je u Svečanoj sali Opštine na Cetinju održana konferencija za novinare.

Događaj, na kojem će nastupiti tri legende muzičke scene bivše Jugoslavije, najavili su portparol Prijestonice Cetinje Miloš Prelević, direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović, predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Nikola Ražnatović i portparol „Montenegro airlinesa“ Nenad Marković, kao i članovi „YU grupe“ koja će otvoriti festival – Žika Jelić i Petar Jelić.

„Ex-YU festival“ je još jedan u nizu brojnih ovogodišnjih kulturnih događaja na Cetinju koji će, bez sumnje, proteći uz odličnu posjetu”, istakao je Prelević.

“Uz dobru posjetu tokom predstojeće tri večeri, broj posjetilaca ovogodišnjih umjetničkih događaja na području Prijestonice Cetinje dostići će brojku od 50.000. To je dobar podatak, koji nas uvjerava da su naši sugrađani i gosti i ove godine pratili kvalitetan, ali žanrovski raznovrsan program," naglasio je on.

Ivanović je iskazala zadovoljstvo što organizacija velikih muzičkih događaja u našem gradu slijedi i nakon, već tradicionalno najposjećenijeg programa „Ljeto u Prijestonici“.

Kako je kazao Ražnatović, MORT je sa zadovoljstvom podržalo ideju „Ex-YU festivala“ na Cetinju, i to u okviru programa čiji je cilj produženje turističke sezone.

“Kroz program podsticajnih mjera za organizaciju tematskih skupova i manifestacija, obezbijeđena su sredstva za podršku organizatorima tradicionalnih, ali i novih manifestacija. Cilj podsticaja jeste razvoj manifestacionog i kongresnog segmenta turističke ponude, produženje turističke sezone, kao i poboljšanje rezultata turističke ponude”, naveo je Ražnatović.

Kompanija „Montenegro Airlines“, kako je istakao Marković, svoj doprinos organizaciji događaja pružila je promovišući „Ex-YU festival“ širom regiona tokom proteklih dana.

Prisutne je pozdravio i Žika Jelić iz „YU grupe“, koji je kazao kako svi članovi tog sastava sa nestrpljenjem iščekuju početak koncerta na „Ex-YU festivalu“.

“Veoma nam je drago što smo u ovom lijepom gradu i što ćemo opet nastupiti pred crnogorskom publikom. Uvjereni smo da će koncert biti odlično posjećen, tim prije jer smatramo da je ideja o organizaciji ovakvog festivala odlična. Obećavamo odličan nastup u kojem će publika uživati”, kazao je Jelić.

Njegov mlađi kolega Petar Jelić takođe je iskazao uvjerenje da će koncert opravdati očekivanja publike, pritom zaključujući kako događaji poput „Ex-YU festivala“ predstavljaju odlične prilike za afirmaciju kvalitetne muzike.

Od večeras do nedjelje veče – nakon festivala – brojni ugostiteljski objekti na Cetinju prirediće posebne programe po završetku koncerata. Stoga je gradska uprava donijela odluku o produženju radnog vremena za lokale, koje će večeras, sjutra i u nedjelju raditi do dva časa ujutro.

Sva tri koncerta biće održana na Dvorskom trgu od 19 časova.

Festival večeras otvara “YU grupa”.

Bonus video: