Knez o novom albumu: U te pjesme sam utkao životno iskustvo

Pred Novu godinu Knez planira da obajvi duet sa jednom regionalnom zvijezdom...
3 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Screenshot (YouTube)
Nenad Knežević Knez, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.10.2014. 20:23h

Crnogorski pjevač Nenad Knežević Knez objaviće danas na svom YouTube kanalu novi singl. Riječ je o numeri „Znam da nisi ona" koja je drugi najavni singl novog albuma. „To će biti moj dvanaesti album, ako računamo i etno projekat „Magic of Balkan", a biće objavljen u aprilu. Danas će krenuti i njeno emitovanje putem radio stanica. Pred Novu godinu planiram da objavim duet sa jednom regionalnom zvijezdom. U pitanju je pop pjevačica veoma popularna. Na taj duet sam posebno ponosan, pa ćemo za nju snimiti video", priča o svojim planovima Knez. O novom singlu kaže da je autobiografski, a takav će biti i čitav album.

„U sve te pjesme utkao sam svoje životno iskustvo. Puno toga što mi se dešavalo ušlo je u numere koje će se naći na novom projektu. Vjerovatno će ovo biti i moj najkompletniji i najiskreniji album. Cak i što se tiče same muzike, sve će biti dobro urađeno", najavljuje Knez. Na prošlom singlu „Donna" koji je objavio sredinom aprila Knez je udružio Dragana Brajovića Braju i sky Wikliiha, a u singl „Znam da nijesi ona" i sam je umiješao prste. „Braja i ja smo to radili, a za aranžman su bili zaduženi Marko Milatović i Vladan Popović Pop. Sa njima sam i ranije sarađivao, tačnije 2006, a prekinuli smo saradnju jer sam ja onda odlučio da radim etno-džez zvuk. Sad kada smo obnovili saradnju, pa mogu da najavim da će oni, kad su aranžmani u pitanju, raditi kompletan album", otkriva Knez. Iako je do sada stidljivo učestvovao u stvaranju pjesama koje izvodi, obećava da će ubuduće biti aktivniji u tom smislu. „Više sam svoje saradnike usmjeravao kako pjesme treba da zvuče, nego što sam se posvetio tome da se i sam predstavim kao autor. Uvijek imam po nekoliko pjesama na albumu, a ovaj će u onosu na prethodne donijeti još koju kompoziciju više, međutim opet to neće biti prevelik broj. Mada, i to sve zavisi od trenutne kreativnosti", objašnjava on.

Knez će nastaviti da iznenađuje svoju publiku i koketira sa žanrovima, pa će nove pjesme donijeti čvršći zvuk. „Ovoga puta biće puno više gitara, pa će i zvuk na albumu biti drugačiji, čvršći. Valjda to ide i sa godinama poslije toliko snimljenih pjesama i albuma, tek sad sam odlučio da napravim pjesme koje će koketirati sa rok zvukom. Biće tu lijepih melodija, mog prepoznatljivog stila, ali sve je upakovano potpuno drugačije", zaključuje on.Obrada Rok bulevara je OK Na internetu se skoro pojavio video u kojem grupa „Rok bulevar" svira Knezovu numeru „Dal' si ikada mene voljela". O tome kako mu se dopala obrada jednog od najpoznatijih dens hitova 90-tih u rok fazonu, Knez kaže: „Ta pjesma može da se svira u milion verzija. Univerzalnu melodiju i tekst, lako je prilagoditi drugim žanrovima. Konkretno, njihova verzija mi je OK, može to i bolje, ali i gore (smijeh). Ta pjesma je doživjela milion verzija, tako da me ne bi iznenadilo da je čujem u drugim žanrovima.

Bonus video: