Metal Meeting u Crnoj Gori: Prilika koju bendovi znaju da iskoriste

"Imamo dobar predosjećaj da će ove godine biti super", uvjeren je Marko Vukajlović, frontmen nikšićkog benda Gomila nesklada
123 pregleda 0 komentar(a)
Gomila nesklada, Foto: Ivan Petrušić
Gomila nesklada, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 28.10.2014. 17:50h

Drugi Metal Meeting na kojem će nastupiti crnogorski Abzofran i Gomila nesklada i srpski metal sastavi Mud Factory i Stvor održaće se 9. novembra u nikšićkom NK pabu i 10. u podgoričkom Montenegro pabu. Obje večeri svirke će početi u 21 sat, a ulaz će koštati dva eura. "Imamo dobar predosjećaj da će ove godine biti super", uvjeren je Marko Vukajlović, frontmen nikšićkog benda Gomila nesklada koji organizuje Metal Meeting. Prošle godine na istom mjestu i u isto vrijeme Gomila je u sklopu Metal Meetinga ugostila srpski Siempre Peligroso, bosansko-hercegovački Nula plus i sugrađane iz benda Nagual. Tada je najavljeno da će se ovaj mini fest organizovati dva puta godišnje, ali do proljećnog izdanja nije došlo zbog nedostatka novca i logistike, objasnio je Vukajlović "Vijestima". Njegov bend upustio se u organizaciju Metal Meetinga zbog manjka svirki tog tipa u Crnoj Gori. "Ako ovo ne populariše metal i neafirmisane bendove, mislim da ništa neće. Sličnih manifestacija, kao što znaju svi, nema. Tako da je ovo prvi korak. Svira par bendova s vremena na vrijeme, ali su to klupski nastupi ili festivalski u nezahvalnim terminima. Hvala tim ljudima što su nas uopšte zvali, ali metal scena u Crnoj Gori je na dobrim nogama i samo može naprijed. Uozbiljili smo se i samo nam treba prilika koju ćemo znati da iskoristimo", ističe pjevač.

On se nada da će u budućnosti Metal Meeting izaći iz lokala i biti organizovan na otvorenom, postati čak i crnogorski metal brend. Ali za to je potreban već pomenuti novac. A kad bi ga bilo Vukajlović je uvjeren da bi u Crnu Goru mogli da dođu i svjetski poznati metal sastavi. "Strani dobri bendovi uopšte nisu skupi, kad se pogleda na što se sve ovdje daju velike pare. U nekom od narednih izdanja fešta vidjećemo da ugostimo nekoga iz Bugarske, Rumunije, Grčke", najavio je pjevač i dodao da se nada da će sponzori prepoznati potencijal Metal Meetinga kako bi u Crnu Goru stigla i velika imena tog zvuka. "Mislili smo da je neskromno da Gomila nesklada svira i na ovom izdanju fešta, ali smo onda rekli zašto da ne? Mi smo domaćini i logično je da sviramo. Na Lake i Bedem feštu smo primijetili sve više mladih koji slušaju našu muziku, tako da ćemo svirati i njima u znak zahvalnosti", dodao je pjevač, s.s.Radimo ono što volimo i nikome se nećemo pomjeriti Vukajlović je najavio da će publika na Metal Meetingu imati priliku da čuje tri nove pjesme Gomile nesklada sa predstojećeg materijala na kojem Nikšićani rade, a koji su najavili singlom "Atlas". "To je taj novi zvuk Gomile - čisti metal, sa primjesama hardkora. Nemamo konkretan plan i nećemo da silimo, ali nadam se da ćemo brzo kod Bojana Bojanića u studio da završavamo album. To želimo, volimo i to je ono što smo mi. Dokle ćemo stići, vidjećemo. Ali neka zna javnost da se u Crnoj Gori svira kvalitetan metal, da se dobro družimo i nikome se nećemo pomjerit u tom smislu”, kazao je on.

Bonus video: