Fosili u Beogradu bez Dujmića: Tražili potvrdu da se neće drogirati

Svaka priča ima kraj, a na koncert u Beograd nije otišao jer “tamo nema šta da traži”, kazao je Dujmić
236 pregleda 4 komentar(a)
Novi fosili, Foto: Screenshot (YouTube)
Novi fosili, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.10.2014. 19:47h

Nastup u Novih fosila u beogradskom Sava Centru bez njenog osnivača Rajka Dujmića izazvao je mnogo komentara posljednjih dana.

Prema pisanju medija, Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec turneju “Ljubav koja nema kraj” održaće bez Dujmića, zbog kako su naveli, njegove bitke za zavisnošću koja traje već tridesetak godina. Prema navodima medija, muzičari su od Dujmića tražili pismenu potvrdu da se neće drogirati na turneji, što je on odbio.

“Rajko nam je nedostajao na koncertu, ali o njemu niko iz grupe više neće govoriti", izjavila je za „Blic“ Doležal, a to što je “izbačen iz benda” Rajko je za 24sata.hr, prokomentarisao riječima: “Žao mi je što je ovako završilo jer je taj bend moj život. No, ionako imam pune ruke posla”. Dujmić je objasnio i kako je podnio odluku kolega.

“Sjedim u kafiću u kvartu, svi me začuđeno gledaju, ali nemam za čime da žalim. Pjesme su da se izvode, a ne da stoje u ladicama. Dao bog da ih što više sviraju”, kazao je on.

Kako je istakao, svaka priča ima kraj, a na koncert u Beograd nije otišao jer “tamo nema šta da traži”.

“Važno je kako nastaviti dalje. Ne bih da ponižavam frizerske salone, ali neću da budem materijal za tračeve na takvim mjestima. Znate narodnu: ‘Kad čačkaš po dreku, on još više smrdi’”, rekao je dobitnik Porina za životno djelo.

Prve pjesme za Fosile “Sanjaj me” i “Da te ne volim”, Dujmić je napisao 1972, a prije nego je pristupio bendu svirao je orgulje u rok operi “Gubec beg”. On je autor brojnih hitova za druge izvođače, a jedan od njih je “Rock Me Baby” sa kojim je grupa “Riva” pobijedila na Eurosongu 1989. Rajku je ovo drugi put da se razilazi sa “Fosilima”.

Bonus video: