Enrike Iglesijas nastupa na dodjeli MTV EMA nagrada

Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvijezda Nikey Minaj, dok će pored Iglesijasa nastupiti ranije najavljeni izvođači Calvin Harris, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran
0 komentar(a)
Enrike Iglesijas, Foto: Mtv.rs
Enrike Iglesijas, Foto: Mtv.rs
Ažurirano: 27.10.2014. 11:55h

Enrike Iglesijas pridružiće se već impresivnom spisku izvođača na dodjeli MTV Evropskih muzičkih nagrada (MTV EMA) koja se održava 9. novembra u Glazgovu.

Iglesijas je i jedan od nominovanih, i to u kategoriji “Najbolji World Stage nastup”, a već je izglasan za “Najboljeg španskog izvođača” i trenutno je u trci za titulu “Worldwide Acta”.

Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvijezda Nikey Minaj, dok će pored Iglesijasa nastupiti ranije najavljeni izvođači Calvin Harris, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran.

Katy Perry vodi u trci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je slijedi Ariana Grande, nominovana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominovani su za po četiri MTV EMA nagrade.

Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rok legenda Ozi Ozborn.

Nova kategorija - „Najbolja pjesma sa porukom“

MTV je ove godine uveo novu kategoriju „Najbolja pjesma sa porukom“, koja, kako se navodi u saopštenju, prepoznaje pjesme koje osnažuju i inspirušu mlade ljude, bave se njima bitnim temama i povećaju svijest okruženja o problemima koji ih muče.

Nominovani u kategoriji “Najbolja pesma sa porukom” su: “We Exist” benda Arcade Fire, “We Are Here” Alicia Keys, “Take Me to Church” - Hozier, “Pretty Hurts” - Beyoncé, “All About That Bass” - Meghan Trainor.

Jubilarna 20. dodjela MTV EMA nagrada prenosiće se uživo iz dvorane Hidrou Glazgovu u nedjelju, 9. novembra. u 21:00. Prenos sa crvenog tepiha počinje u 20:00, dok je prenos ceremonije dodjele nagrada na kanalu MTV od 21:00.

Bonus video: