Gru: Ovdje se svi ku*vaju, sviraju narodnjake da uzmu malo para

Gru je muzičke urednike televizija nazvao “gomilom seljačina” koja se spletom nesretnih okolnosti našla na tim pozicijama
0 komentar(a)
Gru, Foto: Screenshot (YouTube)
Gru, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.10.2014. 16:45h

Frustriran što njegova dva posljednja singla i spota "Dugme po dugme" i "Samo za tvoje oči" nisu dobila pažlju koju smatra da zaslužuju, veteran srpskog repa Gru na Facebook stranici osuo je paljbu po medijima, muzičkim urednicima, kafanama, Guči, publici...

"Ljudi, evo ja da vas ovim putem još jednom obavijestim da su izašle dvije nove pjesme. Moram ovako jer ih nema na većini TV stanica. Razlog? Pa vjerovatno se nisam dovoljno prilagodio ovoj seljaniji što se vrti na istim. Možda bi trebalo da mi refrene pjevaju 'zvezde Granda'", napisao je Gru.

On je muzičke urednike televizija nazvao “gomilom seljačina” koja se spletom nesretnih okolnosti našla na tim pozicijama.

"Prostitucija na sve strane. Pritom ne mislim na onu klasičnu. Ovdje se svi ku*vaju... Rokeri, reperi, metalci sviraju narodnjake, jer je tako najlakše uzeti ono malo para... Političari mijenjaju stranke i uvjerenja zarad malo moći, glumci vode raznorazne emisije koje su ispod svake granice dobrog ukusa", nastavio je reper i priznao da i sam spada u tu kategoriju jer gostuje u emisijama koje ne gleda, kako bi skrenuo ljudima pažnju.

On se zatim osvrnuo na festival u Guči i na mlade ljubitelje narodnjaka.

"Ko sve ide u Guču? Svi ti ljudi slušaju trubače? Ne vjerujem. Mislim da je bitno samo da bude dovoljno alkohola, gudre i ku*vi... Mi klinci smo slušali neku gradsku muziku. I ovi današnji isto slušaju, samo je problem što je grad postao selo, pa je samim tim ruralno postalo urbano. Ej, urbani narodnjaci?", napisao je između ostalog Gru.

Bonus video: