"Tek sad došli do para": Hladno pivo ekranizovalo pjesmu od prije 20 godina

“Tada, te 1994. kada je pjesma i puštena u etar nijesmo imali dovoljno novaca da realizujemo ne samo taj, već još puno video projekata. Evo, sada, 20 godina nakon njenog objavljivanja, došli smo do nekih para i odlučili smo da ispravimo tu nepravdu”, objašnjava Kekin
68 pregleda 0 komentar(a)
Hladno pivo, Foto: Boris Pejović
Hladno pivo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.10.2014. 11:19h

Članovi hrvatskog pank rok sastava Hlano pivo ekranizovali su numeru “A šta dalje", koja se našla na njihovom albumu “Džinovski” objavljenom prije više od 20 godina. Frontmen Mile Kekin “Vijestima” je objasnio zašto su se odlučili na taj potez i najavio novo studijsko izdanje popularnog benda.

“Tada, te 1994. kada je pjesma i puštena u etar nijesmo imali dovoljno novaca da realizujemo ne samo taj, već još puno video projekata. Evo, sada, 20 godina nakon njenog objavljivanja, došli smo do nekih para i odlučili smo da ispravimo tu nepravdu i napravimo spot za pjesmu koja je sve ovo vrijeme bila jedna od naših koncertnih favorita”, objašnjava Kekin.

Kako je audio snimak pjesme “A šta dalje” nastao prije 20 godina, članovi sastava odlučili su da se u spotu nađe koncerta verzija pjesme.

“Spot je sniman početkom godine u prostorima zagrebačkog malog kluba KSET. Pjesmu smo uživo odsvirali i onako kako smo tada zvučali, takva će biti I u spotu. Neće biti nikakvog šminlcanja. Želja nam je bila da snimak bude autentičan. Biće to prava pankerslca svirka, a kako je izgledao taj naš koncert ljudi će imati priliku da čuju i vide upravo zahvaljujući spotu”, ističe Kekin.

Premijera špota zakazana je za ponedjeljak na MTV kanalu od 20 časova, a na pitanje kad najčešće izgovatrao rečenicu, koja je naslov pjesme, Kekin otkriva:

“Nakon svake nove pjesme koju napišem, albuma koji objavim, postavljam sebi pitanje "a šta dalje”. Mislim da je to rečenica koju svi mi često postavljamo sebi. No, ova pjesma ipak je ljubavnog karaktera, pjevamo o strahu od trijeznog jutra”, ističe sagovornik "Vijesti”.

Kako kaže, ovo će biti prvi i posljednji spot za neku od starih numera, a u narednom periodu posvetiće se isključivo novim. Prije nekoliko mjeseci objavili su singl “Messi” kojim najavljuju album, a publika je imala priliku uživo da ga čuje u Crnoj Gori na njihovim koncertima u Kotoru i na cetinjskom u Royal Music Feštu.

“Imamo već, maltene gotove pjesme za novi materijal koji će se, ako sve bude po planu, pojaviti na tržištu 1. aprila. To će biti moderan zvuk novog modernog Hladnog piva, jer nam je želja da pokažemo ljudima kako sada muzički razmišljamo”, otkriva Kekin.

Ipak potpisivanje albuma, kako kaže neće zakazati za taj datum, nego će sačekati dan,dva kasnije.

“Vidjećemo da to bude nekoliko dana kasnije, da se ne bi dogodilo da niko ne dođe na potpisivanje misleći da je to prvoaprilska šala”, zaključuje Kekin.

Bonus video: