Skačemo od zadovoljstva

Video "Skačem skači" se sastoji od klipova koje su fanovi napravili na nastupu sastava na beogradskom Beer festu, a muzičar objašnjava da su na taj način htjeli da se oduže obožavateljima. Otkriva da nije bilo lako odabrati one koji će se naći u spotu
1 komentar(a)
Van Gogh, Foto: Luka Zeković
Van Gogh, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2014. 15:17h

Grupa Van Gogh, koja je u užem izboru za MTV Adria nagradu, objavila je spot za pjesmu "Skačem skači" sa aktuelnog albuma "Neumeren u svemu". O videu, atmosferi u bendu i novim fanovima koje im je posljednji album donio, za Vijesti je pričao frontmen benda Zvonimir Đukić Đule.

On je kazao da su u novom spotu uspjeli da zabilježe i dio koncertne atmosfere po kojoj su poznati. “To je stanje u kojem se nalazimo zajedno sa publikom posljednjih 28 godina. Skačemo od radosti, zadovoljstva. I kad nije sve kako treba, mi skačemo u nadi da ćemo uzdrmati zemlju i situaciju oko nas. Poznato je da publika Van Gogha ima jak huk, a da grupa na njihov huk pravi zvuk”, objašnjava Đule.

Video "Skačem skači" se sastoji od klipova koje su fanovi napravili na nastupu sastava na beogradskom Beer festu, a muzičar objašnjava da su na taj način htjeli da se oduže obožavateljima. Otkriva da nije bilo lako odabrati one koji će se naći u spotu. “Bilo je pregršt snimaka i većina je na sekund, dva prikazana u spotu. Ideja je zapravo da od sirovih ka- drova napravimo poseban kanal za pjesmu “Skačem skači” tako da se klipovi mijenjaju da i fanovi mogu da vide kakvi su im snimci. Svakakvih je bilo, ali svi su toliko pozitivni da je to nevjerovatno”, ponosan je Đule. Kako kaže, sa devetog studijskog albuma “Neumeren u svemu”, objavljenog krajem 2013, publika je već izdvojila svoje favorite.

“Imamo dosta novih fanova, čak se i dosta starih ljubitelja naše muzike vratilo zvuku Van Gogha. Po njihovom mišljenju ovo je prva ploča poslije niza godina koja je vratila Van Gogh na binu onako kako ga oni znaju, što znači da je album ujedinio ukus stare i nove publike”, otkriva Đule. Van Gogh je nominovan za 2014 MTV Europe Music Awards u kategoriji najboljeg regionalnog izvođača, a isto priznanje dobili su 2007.

“Ta nagrada nam nije donijela nikakav novac, mi smo platili put na dodjelu MTV nagrada u Minhen, i hotel i avion. Poznato je da smo mi bend koji pravi razliku između improvizacije i organizacije i taj stepen odgovornosti koji imamo prema ljudima kojima se obraćamo i prema poslu kojim se bavimo podignut je na jedan viši nivo. Lijepo je kad vas neko pohvali, uruči priznanje ili vas nominuje. Zahvalimo se našoj mnogobrojnoj armiji fanova bez čijeg pečata to pismo se ne može poslati na MTV adresu”, siguran je on.

Đule nije htio da prognozira kakve su im šanse da i ove godine budu dobitnici regionalne MTV nagrade. “U kategoriji smo sa nekoliko regionalnih imena koja su, svako na svoj način, posebno kreativna i uspješna. Radujemo se da smo u takvoj konkurenciji, a šta će se dogoditi, vidjećemo. Igramo se svi, koliko god da smo posvećni u muzici, muzika je naš život i dosta toga nam je dala i oduzela. Te amplitude zadovoljstva uvijek rezultiraju na kraju osmijehom i srećni smo što smo u svijetu muzike. Koliko god da je neizvijesno baviti se danas tim poslom, ta muzička čarolija čini da u srcu vječito budemo Petar Pan”, tvrdi Đule.

On nije mogao ni da uporedi da li je konkurencija bila jača 2007. kada su osvojili MTV nagradu, ili sada. “Ne možemo to mjeriti. Meni malo i smeta ta riječ “konkurencij a”, jer muzika nije takmičarska disciplina. Svako od nas ko je bio i te 2007. i ove godine u konkurenciji je vrijedan pažnje. Svi smo dobri, posebni, različiti”, zaključuje Đule. M.V.Crna Gora ima odlične festivale Do sada u okviru turneje “Licem u lice” Van Gogh je dva puta posjetio Crnu Goru, ali su koncerti bili u okviru festivala “Spring Breake” i “Lake fest”. “Drago mi je da smo gostovali na festivalima u Crnoj Gori, to sve fantastično izgleda i zaista imate dobre festivale. Ove godine nijesmo bili na Sea Dance festivalu, jer smo svirali na Exitu, a i datumi nam nijesu odgovarali, ali vjerujem da ćemo sljedeće godine biti gosti i tog festivala”, siguran je Đule. Na pitanje hoće li ih publika u Crnoj Gori čuti i prije ljeta, nije znao da precizno odgovori. “Uželjeli smo se publike širom Crne Gore i jednako se radujemo dolasku u Podgoricu. Vjerujem da ćemo na svaki poziv iz bilo kojeg grada odgovoriti pozitivno. Al' je zima ili ljeto, nama je radost svirati kod vas”, kaže Đule.

Bonus video: