Nana Simopoulos nastupila na Petrovac Jazz festivalu

Porijeklom grkinja, Nana živi i radi u Njujorku, a to što je studirala u Indiji, kako kaže, "otvorilo joj je oči“ da se ne ograničava stvarajući muziku, već da je inspirišu razni muzički pravci, što je publika imala priliku da čuje tokom dvočasovnog koncerta
1 komentar(a)
Nana Simopoulos, Foto: Eva Medigović
Nana Simopoulos, Foto: Eva Medigović
Ažurirano: 01.09.2018. 12:13h

Kantautorka Nana Simopoulos sa svojim bendom nastupila je sinoć na terasi hotela Palas u okviru Petrovac jazz festivala predstavivši publici svoje kompozicije inspirisane muzikom izraznih djelova svijeta.

Porijeklom grkinja, Nana živi i radi u Njujorku, a to što je studirala u Indiji, kako kaže, "otvorilo joj je oči“ da se ne ograničava stvarajući muziku, već da je inspirišu razni muzički pravci, što je publika imala priliku da čuje tokom dvočasovnog koncerta.

Stalne članove njenog benda čine Vendi Lok flautistkinja, kao i klavijaturistkinja Keren Klaumen, a nakonceru u Petrovcu pratili su je u hrvatski muzičari- basista Luka Veselinovići bubnjar Mirza Dalipi.

"Sa Nanom smo se 'našli' preko interneta, a prije koncerta u Petrovcu imali smo samo jednu zajedničku svirku“, ispričao je Veselinović, no kako je njena muzika puna improvizacija muzičarima iz Hrvatske nije bilo teško da se uklope i odsviraju koncert da i muzičarka, ali i publika budu zadovoljni.

Pored gitare, Nana je kroz svoje kompozicije predstavila zvuk indijskog instrumenta sitar i pokazala nevjerovatnu virtuoznost na 19 žica.

Koncert je bio sastavljen iz dva dijela, a petnaestominutnu pauzu Nana je iskoristila da sa gostima na terasi porazgovara o tome kako im se sviđa muzika.

"Od publike sam imala sjajan fidbek, tako da sam uživala svirajući u Petrovcu. Nadam se da ćemo se družiti i naredne godine“, poručila je Nana.

Već večeras, Petrovac jazz festival mijenja lokaciju, pa će bluz veterani, beogradski sastav Zona B nastupiti na tvrđavi Castelo od 21 sat i 30 minuta, dok je nakon njihovog koncerta planiran jam session u kojem mogu učestvovati svi zainteresovani muzičari.

Gudački kvartet QuArt i večeras će po posljednji put svirati pred Petrovčanima i gostima od 19 sati i 30 minuta ispred JU Crvena komuna.

Bonus video: