Vladana Vučinić: Muzika ne poznaje jezike i granice

Vladana navodi da iako u medijima nije zaživio kompletan album, spot za naslovnu numeru jeste
267 pregleda 3 komentar(a)
Vladana Vučinić, Foto: Screenshot (YouTube)
Vladana Vučinić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.10.2014. 15:43h

Prvijenac crnogorske pjevačice Vladane Vučinić “Sinner City” moći će besplatno da se skine sa linka koji će biti objavljen u ponedjeljak, 6. oktobra na portalu Vijesti. Projekat na kojem se našlo 10 pjesama, objavljen je prije tri godine samo u elektronskoj formi na Amazonu, iTunesu, Deezeru i drugim online muzičkim servisima.

“Ti servisi, nažalost, još nijesu u potpunosti zaživjeli kod nas, a kompletan album je na engleskom jeziku, jer sam ga namijenila inostranom tržištu za koje se on i reklamirao putem Interneta sve ovo vrijeme. Sa druge strane imala sam mnogo obaveza na privatnom planu i nijesam se mnogo trudila da nađem načina da on u fizičkom obliku dođe u ruke crnogorske publike”, priča Vladana o razlozima zbog kojih u protekle tri godine nije reklamirala album na domaćem tržištu. Ipak, kako kaže, to što su na engleskom nije razlog što pjesme nijesu zaživjele među ovdašnjom publikom.

“Muzika ne poznaje jezike i granice. Jezik muzike je nešto što je univerzalno i ako u toj muzici ima emocija i dobrog ritma, onda je potpuno svejedno na kom je jeziku ili na kom kontinentu je izvodite. Na kraju krajeva, ovaj album nije na japanskom, već na univerzalno prihvaćenom jeziku, a i sasvim sam sigurna da publika u Crnoj Gori koja sluša ovu vrstu muzike manje-više razumije engleski", sigurna je ona.

Vladana navodi da iako u medijima nije zaživio kompletan album, spot za naslovnu numeru jeste.

“Bila sam iznenađena koliko su se i pjesma i video dopali muzičkim urednicima, te da su mediji bili izuzetno naklonjeni i zainteresovani za emitovanje pjesme “Sinner City”. Međutim ni dan-danas većina ljudi ne zna da sam to ja, jer je video animiran”, tvrdi Vučinić.,

Ona smatra da je album za crnogorsku publiku nov, jer rijetki su i znali da je objavljen, i dodaje da je raduju pohvale starijih kolega među kojima su bubnjar Ivan Fece Firči, muzičarka Slađana Milošević, kritičar Petar Janjatović.

Linkom sa kojeg će moći besplatno da skinu njen album, Vladana je željela da se oduži publici u Crnoj Gori. Ipak, ovo ne znači i njen povratak na scenu, jer kako tvrdi “pjevaće i snimati kada god bude inspirisana”.

“Ništa neću raditi na silu. I ovaj album je tako nastao sasvim spontano, zajedno sa autorima Zoranom Mučalicom i Daliborom Nedovićem i ja sam se prvi put našla u toj ulozi. Moja prva autorska pjesma je Ten Million, a koautor sam na pjesmama Monster, Sinner City, Run i još nekim”, otkriva Vučinić.

Nedavno pjevala u Norveškoj

Vladana Vučinić je nedavno imala priliku da zapjeva i u Norveškoj.

“U Norveškoj sam bila u studijskoj posjeti sa Školom demokratskog rukovođenja, i taj nastup je bio skroz neplaniran, ali neke kockice su se složile i otpjevala sam nekoliko pjesama sa jednim njihovim džez bendom. Tako će mi taj snimak ostati kao možda najljepša uspomena iz te prelijepe zemlje.

Nakon tog nastupa shvatila sam da sam se uželjela muzike i da bih zaista voljela oformiti neki svoj bend sa kojem bih ponekad imala svirke kamernog tipa”, zaključuje Vučinić.

Bonus video: