Bono se oporavio, turneja se nastavlja

"Konsultovao sam odličnog ljekara i posle terapije moj glas je oporavljen. Turneja se nastavlja kako je ranije planirano
65 pregleda 0 komentar(a)
Bono, Foto: Reuters
Bono, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2018. 09:48h

Pjevač irske rok grupe JuTu (U2) Bono izjavio je da mu se glas oporavio i da će evropska turneja čuvenog benda biti nastavljena posle prekida koncerta u subotu u Berlinu pošto je izgubio glas. "Konsultovao sam odličnog ljekara i posle terapije moj glas je oporavljen. Turneja se nastavlja kako je ranije planirano", rekao je Bono.

Frontmen benda je obećao da će biti održan novi koncert u Berlinu 13. novembra i dodao da mu je žao što je morao da prekine nastup u subotu uveče. Već od prvih pjesama na tom koncertu vidjelo se da Bono ima teškoća s glasom. Više puta, uključujući i u toku izvođenja numera, 58-godišnji pjevač je morao da prekine da bi popio nekoliko gutljaja tečnosti iz svog termosa. Na kraju je rekao da ne može da nastavi nastup. Bono je na prvom koncertu u Berlinu održanom dan ranije, osudio nedavno nasilje ekstremne desnice u Kemnicu u Njemačkoj. "Takvim ljudima nije mjesto u Evropi i u ovoj zemlji", rekao je tada Bono čija je grupa politički angažovana, posebno u oblasti ljudskih prava. U2 treba da nastavi turneju "Experience + Innocence" u Kelnu, a potom putuju u Francusku, Portugal, Španiju, Dansku, Holandiju, Italiju, Veliku Britaniju i rodnu Irsku.

Bonus video: