Dado Topić tuži Novu TV: "Doveli ga u vezu s Hitlerom"

"Mog klijenta povezali su sa strahotama nacističkog režima", navodi Topićev advokat
219 pregleda 1 komentar(a)
Dado Topić, Anita Popović, Foto: Boris Pejović
Dado Topić, Anita Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.09.2014. 15:36h

Poznati hrvatski muzičar Dado Topić (65), čije je pravo ime Adolf, tuži TV Novu zbog priloga u emisiji "Red Carpet" u kojem je doveden u vezu s Hitlerom.

Pjevač, piše Jutarnji list, traži 976.000 kuna (oko 130 hiljada eura) naknade za uništenu karijeru, duševne boli i pretrpljeni strah zbog priloga u iz decembra 2007, u kojem je rečeno da SMS porukama prijeti poznaniku Stjepanu Buljubašiću silovanjem i ubistvom.

Uz to, voditelji emisije Daniel Delale i Mia Kovačić šalili su se na račun Topićeva pravog imena, a prilog o njemu nazvali "sapunjarom Mein Kampf".

"Mog klijenta povezali su sa strahotama nacističkog režima", navodi Topićev advokat.

Topićeva supruga Marijana ispričala je na sudu da je njen suprug nakon sporne emisije “propao, pije tablete za smirenje i više nije onaj stari”.

U Topićevoj tužbi stoji da je već imao dogovorenu turneju po zemljama bivše SFRJ i da je za svaki koncert trebalo da dobije između 3.500 i 12.000 eura.

"Nakon emisije organizator je sve otkazao. Izmakla mi je dobit od 100.000 eura", rekao je Topić.

Advokati Nove TV zatražili su da se dokaže ta šteta, a vještak za finansije Josip Lončarić izradio je elaborat u kojem stoji da izgubljena dobit iznosi 8365 kuna (oko 1100 eura).

Bonus video: