Eros ili Brega: Ko će biti zvijezda večeri na dočeku Nove godine u Budvi

Imajući u vidu da su oba imena produkcijski izuzetno zahtjevna, odnosno priprema za njihov nastup, u naredna dva dana znaće se tačno šta će biti konačan izbor
88 pregleda 8 komentar(a)
Eros Ramacoti, Goran Bregović, Foto: Vijesti Online
Eros Ramacoti, Goran Bregović, Foto: Vijesti Online
Ažurirano: 14.09.2014. 06:46h

Budva će i ove godine biti glavno mjesto provoda u najluđoj noći, za šta su se ponovo pobrinuli Opština i Turistička organizacija Budve.

Dočeci Nove godine na otvorenom učinili su Budvu najprivlačnijom destinacijom za provod. Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, crnogorska metropola turizma, angažujući najpoznatije zvijezde sa ex jugoslovenskih prostora, kao i poznata evropska muzička imena, postaje epicentar zabave i nezaboravnog provoda. Glamurozni dočeci, najpopularnije zvijezde, astronomski honorari, odličan provod i zabava do zore, sinonimi su koji godinama prate Budvu u najluđoj noć.

Mada se pred organizatore svake godine iznova postavljaju sve teži zadaci i pitanje koga ove godine dovesti na trg, kako bi ponovili, ako ne i nadmašili prethodne novogodišnje programe na otvorenom, čini se da su ove godine organizatori napravili pravi izbor.

Organizacioni odbor, na čijem je čelu gradonačelnik Lazar Rađenović, a u čijem je sastavu zamjenik izvršnog direktora TO Budve Aleksandar Armenko, kao i predstavnici lokalne privrede i turistički poslenici, sačinili su interesantan program.

Očekuje se da će na Trgu slikara ispod starogradskih bedema u najluđoj noći nastupiti jedan od najboljih rok bendova bivše Jugoslavije, “Bijelo dugme” i Goran Bregović, u čast 40. godina od osnivanja legendarnog sastava.

U igri je i najpoznatiji italijanski pop pjevač Eros Ramacoti, kao još jedan od ozbiljnih predloga da bude glavna zvijezda novogodišnje noći.

Imajući u vidu da su oba imena produkcijski izuzetno zahtjevna, odnosno priprema za njihov nastup, u naredna dva dana znaće se tačno šta će biti konačan izbor.

Kako nezvanično saznajemo, započeti su intenzivni pregovori, a na Organizacionom odboru je da odluči koji bi muzički recept ove godine bio najbolji, da li onaj sa “Bijelim dugmetom”, kao centralnom zvijezdom, ili Ramacotijem.

Za sada, imajući u vidu, da “Bijelo dugme”, od početka ratnih dešavanja, nije nastupalo u Crnoj Gori, ni kada su obilježavali 30 godina postojanja, dolazak legendarnog Brege bio bi pun pogodak jer se hitovi “Dugmeta” slušaju i danas, nakon toliko godina, sa istim žarom.

Tokom protekle decenije i po, od kada se organizuju javni dočeci Nove godine na bini ispod starogradskih bedema, nastupila su najveća imena muzičke scene - od Zdravka Čolića, čiji je nastup prošle godine napunio gradski trg, preko Lepe Brene, “Džipsi kingsa”, “Prljavog kazališta”, Svetlane - Cece Ražnatović, Dina Merlina, “Riblje čorbe”, “Hari Mata Harija”, “Plavog orkestra”, “Van Goga”, Severine, Džibonija, Sergeja Ćetkovića...

Posljednji put fanovi su mogli čuti "Bijelo dugme" u punom sastavu 2005. godine na oproštajnoj turneji po bivšoj Jugoslaviji. Brega je ove godine u čast obilježavanja četiri decenije postojanja, osmislio turneju, a Budva bi bila jedan od onih gradova gdje bi nastupio. Za sada se zna da bi Brega u Budvu sigurno doveo Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tifu.

Osim starih hitova, na repertoaru bili bi i oni koje Brega izvodi sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“.

Sigurno je da bi tokom trodnevnog muzičkog spektakla na centralnoj bini ispred Staroga grada, nastupili i Toni Cetinski, “Parni valjak”, a u pregovorima su i sa Vladom Georgievim i Severinom.

Tokom protekle decenije i po, od kada se organizuju javni dočeci Nove godine na bini ispod starogradskih bedema, nastupila su najveća imena muzičke scene - od Zdravka Čolića, čiji je nastup prošle godine napunio gradski trg, preko Lepe Brene, “Džipsi kingsa”, “Prljavog kazališta”, Svetlane - Cece Ražnatović, Dina Merlina, “Riblje čorbe”, “Hari Mata Harija”, “Plavog orkestra”, “Van Goga”, Severine, Džibonija, Sergeja Ćetkovića...

Osim što je prestiž nastupiti u Budvi tokom novogodišnjih praznika, zvijezdama je i te kako važno da upravo oni budu izbor i organizatora, imajući u vidu da je metropola turizma svih prethodnih godina imala najveći fond za organizaciju programa. Kao i prethodnih godina, organizacija novogodišnjeg programa koštaće oko 250 hiljada eura, od kojih govoto dvije trećine ide na honorare zvijezda, a trećina za organizaciju programa.

Dino Merlin, Zorica Brunclik, Lane i Seve u “Palasu”

Spektakularan novogodišnji program pripremila je i Hotelska grupa “Budvanska rivijera“ u svom petrovačkom hotelu „Palas“ , gdje će ove godine glavne zvijezde biti Željko Joksimović, Dino Merlin, folk pjevačica Zorica Brunclik, kao i hrvatske pop zvijezde Severina i Toni Cetinski.

Palas je prethodnih godina bio neprikosnoven, kada je riječe o odličnom novogodišnjem programu, što je potvrdio i ove godine, jer je već sada kaparisan. Najpoznatija imena iz javnog i društvenog života, biznisa i politike, gotovo svih prethodnih godina su Novu godinu dočekivali u ovom elitnom hotelu.

Kako „Vijesti“ saznaju, 31. decembra u hotelu će goste zabavaljati popularno Lane i Zorica Brunclik, već 1. januara nastupiće trenutno najveća zvijezda na prostorima Balkana, Dino Merlin, zajedno sa Zoricom Brunclik, a 2. januara, na tradicionalnoj „Paštrovskoj večeri“ nastupiće Seve i Cetinski.

Bonus video: