"Bedem fest" ispunio sva očekivanja, bilo 12.000 posjetilaca

Bedem je prethodne tri večeri bio Jugoslavija u malom - i po posjetiocima i po izvođačima
0 komentar(a)
Sa Bedem festa, Foto: Miloš Zvicer
Sa Bedem festa, Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 08.09.2014. 18:16h

Prema riječima direktora „Bedem festa“ Petra Šundića, trodnevnu manifestaciju koja je proteklog vikenda održana na nikšićkoj tvrđavi posjetilo je oko 12.000 ljudi.

Bedem je prethodne tri večeri bio Jugoslavija u malom - i po posjetiocima i po izvođačima, a Šundić je posebno ponosan na činjenicu da su za pet godina postojanja uspjeli da postanu prepoznati u regionu.

„'Bedem fest' je ispunio sva očekivanja i drago nam je što smo uspjeli da iz godine u godinu toliko napredujemo da više ne moramo da smo dokazujemo. Sada kada neko kaže 'Bedem fest' zna se o čemu je riječ. Uloženo je puno muke i truda, ali sav devetomjesečni rad se na kraju isplatio. Prezadovoljni smo i preumorni, ali to je onaj pozitivni umor, umor koji te tjera da ideš naprijed“, kazao je Šundić za „Vijesti“.

A nebo se potrudilo da volonteri ne zaborave kako je to po kiši, uz kamene stepenice, a kako jedan od momaka reče, „Bogu pod oblake“, iznositi opremu na tone tešku.

„Svi su odradili svoj posao odlično, a volonteri posebno. Drago nam je što smo se pokazali kao dobri domaćini i što svi nose lijepe uspomene iz Nikšića”, rekao je organizator festivala.

Njegovu konstataciju potvrdio je i Edo Maajka, koji je nastupio posljednje večeri.

“Nikšićani hvala vam na ljubavi i gostoprimstvu, 'Bedem fest' je veliko čudo, živio entuzijazam. Hvala ti Petre bilo nam je odlično”, napisao je popularni reper na svom Facebook profilu.

“Mi već danas počinjemo sa pripremama za šesti 'Bedem fest' koji će biti još bolji i još jači. Tu su i kontakti i već imamo zamisao ko će biti naredni hedlajneri“, obećao je Šundić.

Ove godine to su bili Rambo, Partibrejkersi i Edo Maajka, a pored njih nastupili su Marko Milivojević, posljednji bubnjar EKV-a, Zbogom Brus Li, Punkreas, Kryn, Plastic Sunday, Neuro…

Druge večeri organizatori su posjetiocima priredili iznenađenje. U saradnji sa frizerskim salonom “Dado” iz Nikšića i timom ljudi frizera Zorana Vukčevića organizovali su reviju rok i pank frizura i pokazali kako se i u tome može biti kreativan.

“Primamo pohvale sa svih strana, a od ‘Bedem festa’ i Nikšić i Crna Gora imaju koristi”, zaključio je Šundić.

Bonus video: