Festival koji ima dušu

51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2014. 07:48h

Izgleda da su organizatori “Bedem festa” sklopili savez sa nebom. Kiša koja je čitavo poslijepodne padala prestala je nešto oko 19 časova tako da je manifestacija sinoć počela sa kašnjenjem od sat i po. Čast da otvori peti festival na nikšićkoj tvrđavi pripala je momcima iz toga grada, bendu “Podroom”.

„Kiša ne može ništa da pokvari jer je atmosfera odlična. Čast nam je što nas je Petar Šundić pozvao da otvorimo festival koji ima dušu“, kazao je nakon nastupa Balša Barović. Iako je na njihov nastup pristiglo tek nekoliko stotina ljudi, to je bilo dovoljno da horski isprate nastup „Podrooma“ koji je od dvadesetak pjesama izabrao sedam, kako reče Balša, tvrđeg zvuka.

Na zidanama tvrđave bilo je isto toliko mladih koliko i ispred velike scene. Oni su se uz čašu piva „zagrijavali“ za ludilo koje slijedi. „Festival je pun energije i očekujem svašta nešto, a ko zna šta će biti. Najblaže rečeno, ludnica“, kazao je Marko Marojević i „priznao“ da je preskočio samo jedno izdanje Bedema.

Gosti iz Novog Sada, grupa „Zbogom Brus Li“, i prije nastupa već se dobro provodila. Nije ni čudo, kako je kazao Slavko Matić, kada su oko njih lijepe djevojke, dobra hrana, ljubazni domaćini i neizostavno „nikšićko pivo“. „Prvi put smo u Crnoj Gori na rok festivalu, mada već odavno želimo da dođemo. Možda je najljepše da u najrokerskijem gradu u Crnoj Gori otvorimo sezonu“, kazao je Slavko i dodao da bi volio da nastupe i na „Lake festu“.

Frontmen „Bedem festa“ Petar Šundić pohvalio je volontere, njih preko 200, koji su radili dan i noć kako bi sav posao završili na vrijeme. Pobijedili su i kišu, i stepenice, i opremu na tone tešku, tako da sve to govori da je, kako reče Šundić „Bedem fest“u usponu.

Prve večeri trodnevnog festivala nastupili su i Hod, Orkestar Saveza slijepih CG, East Elysium, Rebeka, Beer & Steel, Lude žene, Saša Šundić, Masturbeator, Rescobar i čovjek koji je “začinio” sve Rambo Amadeus.

Galerija

Bonus video: