Izabrano 16 kompozicija za festival "Naša radost"

Sve kompozicije na Festivalu, koji će se 29. novembra održati na velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović", vokalno će ispatiti dječiji hor "Zvjezdice"
180 pregleda 0 komentar(a)
Zoja Đurović, Foto: Luka Zeković
Zoja Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.09.2014. 14:01h

Od 64 kompozicije koje su dva mjeseca pristizale na adresu JU "Dječji savez", stručni žiri je odabrao 16 najboljih, kao i tri rezervne, koje će mališani izvesti na međunarodnom festivalu dječije pjesme "Naša radost" u novembru.

Umjetnička direktorica festivala Zoja Đurović je saopštila da je predsjednik stručnog žirija Mirsad Serhatlić kazao da su se rukovodili uslovima konkursa i odluku o najboljim kompozicijama donijeli jednoglasno.

"Bilo je i onih koje su diskvalifikovane, jer nijesu ispunile uslove predviđene konkursom", kazala je Đurović istakavši da će sve kompozicije na festivalu, 29. novembra na velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović", vokalno da ispati dječiji hor "Zvjezdice".

Ona je istakla da svi autori, čije su kompozicije odabrane, treba najkasnije do 19. septembra da dostave muzičke aranžmane kako ne bi bili diskvalifikovani.

Neki od uslova konkursa za festival "Naša radost" bili su da jedan kompozitor može da pošalje naviše dvije kompozicije, autor najviše dva aranžmana i da odabrane kompozicije izvode djeca uzrasta do 13 godina.

Takođe, naglasili su da kompozicija ne smije da bude ranije objavljena, iako su neki poslali kompozicije koje su učestovale na raznim lokalnim festivalima.

Kompozicije koje će da učestvuju na takmičenju su: "Vjerujem ti sve" (muzika i aranžman Zlatko Baban, tekst Jadranko Nikčević), "Snovi" (muzika i tekst Lara Šćekić, aranžman Alkesandar Saša Gajić), "Babagora" (muzika Svetlana Ceca Milić, tekst Saša Božović), "Ona i ja" (muzika Vesna Veljković, tekst Dragoslav Guzina), "Neka znaju svi" (muzika i aranžman Zoran Cvetković, tekst Katarina Cvetković), "Ti si moja oda radosti" (muzika i aranžman Lado Leš, tekst Dragoslav Guzina), "Mama" (muzika Marija Hajnal Stošnić, tekst Lidija Hajnal, aranžman Aleksandar Vaci), "Muziko, hvala tebi" (muzika i tekst Snežana Ćosović, aranžman Aleksandar Saša Gajić), "Živjela muzika" muzika, tekst i aranžman Nikola Radunović), "Noć puna snova" (muzika Milica Vujadinović i tekst Vujadin Vujadinović), "Ljubavna" (muzika Predrag Peđa Nedeljković i tekst Sanja Perić), "Sa mnom više nema zezanja" (muzika Predrag Peđa Nedeljković i tekst Sanja Perić), "Dvije simpatije" (muzika Petar Dorski, tekst Sanja Velimirović), "Hor" ( muzika i tekst Gordana Marić), "Dete je čovek veoma bitan" (muzika Nemanja Mihajlović i tekst Tode Nikoletić), "Avanture foto aparata" (muzika i tekst Marija Hajnal Stošić, aranžman Aleksandar Vaci).

Rezervne kompozicije su: "Mjesec" ( muzika Ognjen Cvekić), "Mali miš" ( muzika i tekst Boro Majdanac), "Eh, kad vidim Daču" (muzika i tekst Milan Minja Marković).

Bonus video: