AudioStorm objavio pregled traka sa novog albuma: Čekaće najbolju ponudu izdavača

Pored brojnih singlova, EP-eva i remiksa, AudioStorm je 2016. objavio svoj prvi album “Giant Industry”. Kada će tačno izaći njegov nasljednik još nije poznato, jer Vuković pažljivo planira kako da ga lansira
132 pregleda 1 komentar(a)
AudioStorm, Ognjen Vuković, Foto: Privatna arhiva
AudioStorm, Ognjen Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.09.2018. 18:12h

Podgorički DJ i producent AudioStorm objavio je kratki pregled traka koje će se naći na njegovom predstojećem albumu. “Album preview” se može čuti na YouTube servisu, te zvaničnim Soundcloud, Instagram i Facebook stranicama Ognjena Vukovića, koji stoji iza pseudonima AudioStorm, jednog od vodećih aktera aktuelne crnogorske elektronske scene.

“Preview se sastoji od posebno izdvojenih uzoraka od po tri minuta izabranim u nekim interesantnim djelovima od svake trake. To je neko univerzalno pravilo kad se radi promocija albuma”, objašnjava Vuković u razgovoru za “Vijesti”.

Pored brojnih singlova, EP-eva i remiksa, AudioStorm je 2016. objavio svoj prvi album “Giant Industry”. Kada će tačno izaći njegov nasljednik još nije poznato, jer Vuković pažljivo planira kako da ga lansira.

“Ovdje se stavlja akcenat na promociju, koja će trajati malo duže nego uobičajeno, tačnije trajaće do momenta kada dobijem odgovarajuću ponudu od izdavačkih kuća. Ovom albumu sam posvetio dosta vremena, radio sam na njemu u proteklih godinu i po dana i smatram da je kvalitetniji nego inače, te iz tog razloga želim da sačekam najbolju ponudu”, pojasnio je on.

Podgorički DJ otkrio je da čeka još par remiksa koji kasne zbog uobičajenih okolnosti sa izdavačkim kućama. Istakao je da je raspon albuma od 110 do 124 BPM-a, te da će biti skroz u njegovom stilu – “deep, melodic i athmospheric”.

Vuković je u julu objavio EP “The Renaissance Sound of Podgorica” koji je posvetio svom rodnom gradu, a istoimena traka je jedna od rijetkih koju je ekranizovao tokom dosadašnje karijere.

“Traka je jako dobro prošla, dobila je zapaženu ulogu u top listama, bila je u prvih mjesec dana u top 100 progressive house na dobrim pozicijama. Najveća podrška je stigla od jednog od najvećih trance DJ-eva, Solarstonea iz Birmingema, u njegovoj čuvenoj radio emisiji ‘Pure Trance’ i to jubilarnoj stopedesetoj, kada je najavio i mene kao talentovanog producenta i traku na jedan zanimljiv način, možete naći na YouTube servisu. I posljednje, ali ne i manje važno, trakom i spotom su ljudi oduševljeni što se vidi i po komentarima, pogotovo moji sugrađani. Prezadovoljan sam kako je ispraćena i podržana”, istakao je podgorički producent.

AudioStormu nije prvi put da dobija pohvale sa globalno relevantnih adresa. Ranije ove godine legendarni Džon Digvidpustio je u svojoj emisiji njegovu traku.

“Džon je takođe počeo svoj čuveni ‘Transitions’ sa mojom trakom ‘Inner Eye’, a takođe sam mu poslao i album da čuje, što je sa svojim kolegom sa Bedrocka Nik Muirom i učinio. Vjerujem da će podržati album sa nekom od numera u svojoj emisiji, ali i uživo u klubovima i na festivalima. Moram da kažem da nekoliko traka koje su u bržem ritmu rade odlično i dobijaju fantastične reakcije na plesnom podijumu, kao što je recimo ‘Freedom Fighters’”, ispričao je Vuković.

On je ranije dobijao poruke podrške i od velikih imena kao što su Nik Voren i Ernan Kataneo, sa ovim drugim je i nastupao, a priznaje da bi volio da lično upozna i Digvida.

“Njegov nastup u Beogradu 21. septembra bi bila idealna prilika. Međutim, organizatori nisu našli za shodno da upute poziv iako sam jedini aktivni DJ i producent u regionu kojeg Digvid podržava na ovakav način. Takođe na tom događaju nastupa i Guy J, koji takođe pušta moje trake i sa kim sam već nastupao u Maximusu prije tri godine”, istakao je AudioStorm.

Bonus video: