„Neuro” najavio energičan nastup

"Očekujemo dosta publike i da ćemo uživati zajedno, a mi obećavamo da ćemo imati energičan nastup kao i uvijek"
89 pregleda 0 komentar(a)
Neuro (Novina), Foto: Dejan Savić
Neuro (Novina), Foto: Dejan Savić
Ažurirano: 29.08.2014. 16:06h

Banjalučki progresiv metal sastav “Neuro” prvi put će se predstaviti crnogorskoj publici u okviru ovogodšnjeg Bedem festa, koji će se održati od 5. do 7. septembra na staroj turskoj tvrđavi u Nikšiću.

Bend koji je pažnju javnosti skrenuo 2012. pobjedom na Demofestu, promovisaće u Nikšiću debi album "Zvuci ćutanja" koji se može besplatno preuzeti sa zvanične web stranice “Neura” (www.neurobl.com).

"Očekujemo dosta publike i da ćemo uživati zajedno, a mi obećavamo da ćemo imati energičan nastup kao i uvijek", kazao je gitarista Nikola Galić.

Album "Zvuci ćutanja" sadrži devet numera, producirao ga je Dejan Vučković, a “Neuro” je snimanje prvijenca dobio kao nagradu na Demofestu.

"To je pokušaj pojedinca da shvati u kakvom se svijetu nalazi, koji neće da se pomiri sa nelogičnostima i glupostima kojima smo okruženi, naopakim sistemom vrijednosti", objasnio je Galić tematiku koja preovladava na prvom izdanju njegovog benda.

"Na svirkama uvijek super bude, imamo već svoju publiku koja zna pjesme i pjeva sa nama i lijep je osjećaj to vidjeti. Zadovoljni smo kako je primljen album", odgovorio je gitarista na pitanje kakve su reakcije na prvijenac njegovog benda.

On je pobjedu na Demofestu okarakterisao kao najsvjetliju tačku u dosadašnjoj karijeri benda.

"To je odličan festival koji pruža priliku kakvu mnogi bendovi nemaju, pogotovo imajući u vidu finansijsku situaciju ljudi koji se bave ovom vrstom muzike", kazao je Galić.

Bonus video: