Anita Popović na festivalu u Turskoj

Na festivalu u Denizliju pjevaće svoju numeru i jednu na turskom
140 pregleda 0 komentar(a)
Anita Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Anita Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.08.2014. 13:42h

Crnogorska pjevačica Anita Popović učestvovaće na festivalu u Turskoj koji organizuje turska radio televizija. Cijeli festival je revijalnog karaktera, počeće 9. septembra i trajati do 15. septembra, a Popovićeva će nastupiti dvije večeri.

“Drago mi je što sam dobila poziv da učestvujem na ovom festivalu koji se već peti put održava u Denizliju, gradu pamuka i termalnih voda, prirodnih bazena, ostavština rimske imperije. Turska publika imaće priliku da me čuje kako pjevam dvije numere od kojih je jedna moj najnoviji singl “Dotakni me vjetrom” za koji je tekst pisala Maja Perfiljeva. Takođe pjevaću i jednu numeru na turskom jeziku”, otkrila je Popovićeva.

Kako kaže, interesantno joj je što je morala da uči numeru na jeziku koji joj nije poznat.

“Pjesmu na turskom sam sama izabrala. Izvešću duetsku kompoziciju “Çek Gönder”, koji u izvornoj varijanti pjevaju Emina Jahović i njen suprug Mustafa Sandal. Inače, mislila sam da će mi biti teže da savladam njihov jezik, ali na kraju, ni to mi nije teško palo”, priznaje pjevačica.

Anita će nastupati 10. septembra, kao i na završnom gala koncertu koji će se održati tri dana kasnije.

Pored nje, što se tiče ex-Yu republika, svoje predstavnike će imati Makedonija, dok će pod zastavom Bosne i Hercegovine pjevati Armin Muzaferija.

Ovo nije prvi put da neko iz Crne Gore nastupa na ovom festivalu. Naime, prošle godine na manifestaciji koju organizuje turski Javni servis učestvovao je Bane Nedović.

Bonus video: