Who See oborili rekord MTV top liste

Zonjo je na Tajland pošao da snima spot za hrvatsku rock grupu Pips, chips videoclips ali pošto se nijesu mogli usaglasiti oko scenarija otkazao im je saradnju i snimio spot za Who See
2 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2014. 18:08h

Skoro da više i nije vijest da su Who See sa videom ”Nemam ti kad” opet prvi na MTV Adria top listi najboljih spotova regiona ali je značajna činjenica da su oni na toj poziciji šest sedmica, što je najduži period koji je neki izvođač bio na vrhu “Domaćice” od njenog osnivanja.

Spot koji je režirao Zoran Marković - Zonjo na toj top listi je već deset sedmica a za to vrijeme je na YouTubeu nakupio 320.000 pregleda. “Nemam ti kad” je zapravo oborio rekord iste grupe i istog autora, jer se spot “Reggaeton Montenegro” 2012. godine na vrhu zadžao pet sedmica što je bio dosadašnji rekord liste.

Evo i nekih zanimljivosti koje možda nijeste znali o snimanju spota „Nemam ti kad“.

  • Zonjo je na Tajland pošao da snima spot za hrvatsku rock grupu Pips, chips & videoclips ali pošto se nijesu mogli usaglasiti oko scenarija otkazao im je saradnju i snimio spot za Who See.
  • Spot je sniman sedam dana u Bangkoku i dva dana u Bijeloj.
  • Njemica Martina Šifer, koja se pojavljuje u posljednjoj sceni spota je vlasnica frizerskog salona u Hamburgu i svake godine boravi po par mjeseci na Tajlandu.
  • Glavni glumac Nikola Masoničić je student medicine iz Bara kome je ostalo par ispita do završetka fakulteta u Podgorici, a trenutno je u Pekingu gdje razvija svoju modeling karijeru.
  • Scena u kojoj Nikola zabavlja prolaznike i moli ih za novac je trebala biti snimljena ispred najvećeg tržnog centra Bangkoka ali je snimanje obustavljeno pošto je obezbjeđenje zamolilo ekipu spota da napusti taj prostor jer su prolaznici stvarali veliku gužvu želeći da se fotografišu sa glumcem obučenim u uniformu legionara.
  • U spotu se pojavljuje transvestit ( ladyboy ) Džar koji glumi prostitutku, a inače radi u salonu za masažu.
  • Noyz je na nogama imao iste žute čizme koje je nosio na snimanju spota „Igranka“.
  • Snimanje je koštalo 5.400 eura iako se čitava ekipa spota, uključujući i glumce, odrekla honorara.

Galerija

Bonus video: