Uz "Valentino", sinoć počelo Njeguško kulturno ljeto

Muzički spektakl, nazvan „Katunska zveka“, vjerovatno je prvi put na ovom mjestu okupio toliko mladih ljudi
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2014. 09:11h

Velikim muzičkim koncertom grupa “Valentino”, “Lexington bend”, “Dobri momci” i DJ Serdara sinoć je na Njegušima startovalo „Njeguško kulturno ljeto“.

Muzički spektakl, nazvan „Katunska zveka“, vjerovatno je prvi put na ovom mjestu okupio toliko mladih ljudi, koji su uživali u muzici, koja se sigurno nije tako često čula u ovom dijelu Katunske nahije.

Izuzev publike na samom trgu, posjetioci su ispunili do kraja bašte ugostiteljskih objekata na Njegušima. Predvečerje na Njegušima počelo je uz zvuke starogradske muzike i orkestra „Dobri momci“ iz Podgorice. Članovi pomenutog sastava na pozornici su proveli gotovo dva sata i pritom napravili sjajnu atmosferu uoči ostatka noći.

Uz sumrak, uslijedio je koncert „Lexington banda“, koji se brojnoj publici predstavio dvočasovnim pop repertoarom.

Publika na Njeguškom trgu sa velikim ovacijama dočekala je sarajevski pop-rok sastav „Valentino“. Popularni dugovječni bosansko-hercegovački bend podsjetio je publiku na hitove koji su obilježili njihov rad, uz glasnu, gotovo horsku pratnju posjetilaca svih starosnih generacija. Članovi sarajevske grupe u Njegušima su takođe nastupili oko dva sata, nakon čega je uslijedio afterparty uz DJ Serdara, koji je trajao do ranih jutarnjih časova.

Ovu manifestaciju organizovali su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Savjet Mjesne zajednice „Njeguši“, uz podršku lokalnih privrednika, udruženja, ali i prijatelja manifestacije – Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore.

Program u Njegušima biće nastavljen danas, kada je na programu jubilarno deseto izdanje „Njeguške trpeze“.

Galerija

Bonus video: