Lost Frequencies: Sea Dance mi je jedan od omiljenih festivala

Lost Frequencies o nastupu na jednom od omiljenih festivala, Sea Danceu, sradnji sa Džejmsom Blantom, ali i novom albumu koji stiže na jesen
79 pregleda 1 komentar(a)
Lost Frequencies, Foto: Filip Roganović
Lost Frequencies, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.09.2018. 14:38h

Belgijski DJ i producent Feliks de Let, poznat kao Lost Frequencies, nedavno je drugi put nastupio na, kako sam ističe, jednom od omiljenih festivala – Sea Danceu, a tim povodom, za “Vijesti” je pričao o utiscima poslije dijeljenja bine sa muzičkom legendom, Najlom Rodžersom i bendom Chic, kao i o novim pjesmama koje će uskoro objaviti.

Lost Frequencies, prvi put je na Sea Dance festivalu nastupio 2016, a ove je zabavljao publiku i na plaži Buljarice, ali i na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu u okviru Exita.

“Posljednje dvije godine govorim svima da je jedan od mojih omiljenih festivala zapravo Sea Dance, pa sam bio veoma uzbuđen zbog povratka“, kazao je on, dodajući uz žaljenje da zbog zakazanog nastupa u Belgiji nije mogao da ostane u Crnoj Gori nakon svog nastupa i muzičke manifestacije.

„Po dolasku sam stigao da malo razgledam plažu i okruženje, s obzirom na to da mi je hotel bio odmah pored festivala“, pohvalio se DJ i producent, koji je zadovoljan novom lokacijom.

Naročito je, kaže, bio oduševljen tim što je nastupao na istoj bini sa bendom Chic i Najlom Rodžersom prvog dana festivala.

„To je velika stvar za mene. Ludo je što sam imao priliku da sviram na istoj bini nakon Najla. Vrlo sam skroman i počastvovan, mnogo volim njegovu muziku“, ističe Lost Frequencies.

„Što se tiče termina nastupa, zaista ne biram. Nemam omiljeno veče. Tokom prve noći su uglavnom svi uzbuđeni i to osjećanje preovladava, a kada se zatvara, posljednje večeri svi su nekako melanholični, a meni se dopada i jedno i drugo“, zaključuje on.

Nekih dva mjeseca prije dolaska u Crnu Goru, belgijski DJ i producent objavio je numeru „Melody“ u saradnji sa Džejmsom Blantom, pa je otkrio i kako je došlo do te saradnje.

„Džejms mi je prije godinu dana ponudio da napravim remiks za njega, a ja sam ga pitao da li je umjesto toga raspoložen za saradnju, da napravimo nešto zajedno. Rekao mi je: ‘Naravno, zašto da ne?’. Tada je radio na svom albumu i pjesma ‘Melody’ je bila samo demo snimak i nije se najbolje uklapala u njegov album, pa mi ju je poslao“, prisjeća se Feliks de Let.

„Meni se veoma dopala pjesma, dosta sam radio na njoj i promijenio puno stvari, tako je nastalo nekoliko potpuno različitih verzija i mi smo zajedno odabrali konačnu, na kojoj smo zajedno doradili detalje i zaista sam srećan što sam imao priliku da radim sa njim“, istakao je on.

Na pitanje da li možemo očekivati novi materijal od njega u skorijoj budućnosti, Lost Frequencies odgovara potvrdno.

„Novu pjesmu objavljujem 14. septembra, nakon toga stiže i moj novi album, pa sam veoma uzbuđen što ću podijeliti svu tu muziku sa ostatkom svijeta“, pohvalio se on, a potom otkrio i koliko je imao vremena za rad na albumu i u studiju, s obzirom na to da je veoma aktivan kada su u pitanju nastupi na festivalima širom svijeta.

„Moj posljednji album je objavljen prošle godine u oktobru, pa sam imao skoro godinu dana za rad na novom. Zapravo, uspio sam da napravim veliki broj pjesama, ali ću objaviti samo one koje mi se najviše dopadaju. Biće to album sa malo pjesama, ali najboljim koje sam napravio u posljednjih godinu dana. Biće više elektornski album u odnosu na prethodne i nadam se da će se publici dopasti“, kazao je Lost Frequencies.

Bonus video: