Mauro Pikoto obilježio prvu noć Refresha, zvijezda druge večeri Steve Bug

Tvorac hita "Komodo" sa sobom je doveo, prema saopštenju organizatora, oko 200 fanova, svojih zemljaka
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2014. 15:52h

Osmo izdanje Refresh festivala sinoć je u kotorskoj diskoteci Maximus otvorio italijanski DJ i producent Mauro Pikoto, zvijezda prve večeri.

Pikoto je okupio blizu dvije hiljade ljubitelja elektronskog, prije svega tehno/trens zvuka. Tvorac hita "Komodo" sa sobom je doveo, prema saopštenju organizatora, oko 200 fanova, svojih zemljaka, pa nije bilo neobično čuti strani jezik na putu ka i u diskoteci.

"Bili smo u Budvi, okupali se i došli ovdje, predivno je", ispricali su "Vijestima" Andrea i Sandro, pokazujući na zidine Starog grada Kotora.

Holanđanin Kristijan primjetio je nešto drugo, njemu su prelijepe Crnogorke. Krupan plavokosi mladić koji je sa ekipom raskalašno plesao na Trance stejdžu, inače novoj, trećoj bini Refresh festivala, više puta je to ponovio.

U Crnoj Gori je već skoro nedjelju dana i kaže da mu je falilo malo klupskog provoda. Na novom stejdžu vladala je luda, haotična atmosfera dok je stotinak ljubitelja trensa skakajući i pljeskajući u ritmu muzike uživalo u melodičnom zvuku koji im je servirao hedlajner Standerwick, a na istoj bini oprobale su se i domaće snage Krusty i Stereo ambasada.

Fresh stage je standardno bio posvećen perjanicama crnogorske elektronske scene. Manji broj ljudi ispratio je zanimljive setove Luke Tarlea i Audiostorma, da bi se nešto veća ekipa željna tehno infuzije okupila na nastupu članova Tehno klinike Gava i Ravena koji su masu držali u transu do ranih jutarnjih časova.

Na glavnom stejdžu Mauro Pikoto je oko sat iza ponoći započeo svoju žurku. Ne skidajući osmijeh sa lica, on je počeo lagano i nenametljivo, da bi kako je vrijeme prolazilo sve više zagrijavao atmosferu.

Za miks pultom ga je u rano ujutro zamjenio belgijski producent Jimmy Van M, koji nije štedio one najizdržljivije koji su ispratili program prve večeri do kraja, pa je agresivnim i brzim setom izazvao ovacije prisutnih.

"Stigao sam danas poslijepodne i nisam puno razgledao, veći dio vremena sam proveo u hotelskoj sobi spavajući. Sjutra ću možda svratiti do plaže i okupati se", kazao je Jimmy Van M za "Vijesti".

Njega crnogorska publika dobro poznaje s obzirom da je više puta svraćao u ove krajeve, a belgijski producent i DJ kazao je da mu je uvijek lijepo kada dođe.

"Reakcija je uvijek pozitivna, energija na nivou", dodao je on. Jimmy je otkrio da je ovih dana prilično zauzet u studiju i da radi kako na novim trakama koje će uskoro izaći, tako i na raznim remiksima.

"Radim sa još jednim producentom koji ima svoj bend i koristimo žive instrumente. Numere nastaju spontano i mislim da je to način na koji ću raditi u narednom periodu. Stvari su tako interesantnije, manje dotjerane, manje mehaničke. U planu mi je da uskoro i nastupam sa bendom, da izvodimo to uživo",otkrio je on.

Belgijski producent zaljubio se u elektronsku muziku početkom 90-ih kada se obreo u američkom gradu Orlandu gdje se stvarala rejv scena. Kaže da je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

"Ponio me taj vajb, bio sam dio nečeg velikog, ali u tom trenutku nisam shvatao da se to dešava. Magija je bila tu, nisi puno razmišljao o tome što se dešava, samo si uživao u muzici", prisjetio se on.

Upoređujući tadašnje i današnje stanje na elektronskoj sceni Jimmy tvrdi da postoji jedna velika razlika.

"Tada nisi znao što da očekuješ kada pođeš na žurku i DJ-evi su često znali da te iznenade, oduševe sa nečim novim. Sada sa Internetom i ostalim, svako zna sve i nastupi DJ-eva si više postali kao trke na sto metara, znaš tačno što će ko da uradi", objasnio je on.

Večeras nastup "džentlmena tehna" Stevea Buga

Drugu veče festivala otvoreiće od 22 časa novosadski DJ „SMT#nG“, dok će od ponoći publiku na Refreshu zagrijavati novljanski DJ Miloš Rakonjac poznat i kao A.P.

Apsolutna zvijezda večeri i jedan od glavnih nosilaca ovogodišnjeg programa, berlinska vedeta i „Džentlmen tehna“ kako ga naziva svijetska javnost, Steve Bug za gramofonima je već od 01:30.

Završnica druge večeri "dodijeljena" je Mladenu Tomiću, bosanskom DJ-u, koji je, kako se navodi u saopštenju, proteklih nekoliko godina dostigao status najuspješnijeg tehno producenta sa Balkana.

Galerija

Bonus video: