Rambu Amadeusu ne prija buka u Herceg Novom

On je istakao da je “zvučno zagađenje” jednako štetno za turizam koliko i da se u zalivu izvrnuo tanker sa naftom, pitajući se kada će neko od nadležnih to uočiti
63 pregleda 10 komentar(a)
rambo amadeus, Foto: Boris Pejović
rambo amadeus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.08.2014. 17:13h

Popularni crnogorski muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, požalio se danas, putem svoje zvanične Facebook strane, na buku u svom rodnom Herceg Novom.

“Barke i automobili permanento krstare uz obalu i ulicama opremljeni užasno jakim ozvučenjima, reklamiraju neke primitivne programe iz sveg glasa. Da bi popunili terasu koji prima 300 ili 500 ljudi maltretiraju svih 50.000 turista, koji htjeli ne htjeli moraju da saznaju u kojoj rupi nastupa ovaj ili onaj izotop svremene subkulture”, napisao je između ostalog u svom “saopštenju” Rambo Amadeus.

On je istakao da je “zvučno zagađenje” jednako štetno za turizam koliko i da se u zalivu izvrnuo tanker sa naftom, pitajući se kada će neko od nadležnih to uočiti.

“Ali primitivan homo sapiens mrzi tišinu, on se i veseli i tuguje praveći buku, valjda zato što ne može da podnese unutarnje glasove koji se pojavljuju u tišini. Onaj ko ništa ni o čemu ne zna, umjesto prijatnih unutarnjih glasova iz dubine organizma osjeća kako mu zjapi provalija nepoznatog, koja je očigledno toliko neprijatna da mora konstantno da je zatrpava bukom”, dodao je muzičar, koji je iskoristio priliku i da kako sam kaže parafrazira legendarnog glumca Zorana Radmilovića:

“ Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav. On ništa ne primječuje, samo drugi pate oko njega”.

Bonus video: