Rolin Humes: Tretirali su nas kao zvijezde

Članovi hrvatskog benda nisu očekivali pobjedu na cetinjskom festivalu, ali su joj se nadali, kaže pjevač Robi
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2014. 15:26h

Nakon završetka trećeg izdanja Royal Music Festa, koji se održao na Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša na Cetinju od 1. do 3. avgusta, direktor festivala Dragan Bulajić, kazao je za “Vijesti” da je on, kao i ostatak tima iz organizacije zadovoljan postignutim rezultatom.

“Utisci su stvarno sjajni. Vrlo smo zadovoljni kompletnim festivalom, svim takmičarima, revijalnim dijelom, publikom... stvarno nemamo nijednu zamjerku”, istakao je on.

Bulajić je dodao da nemaju tačnu informaciju o tome koliko je bilo posjetilaca tokom tri dana, jer je ulaz bio slobodan, pa nisu mogli izvršiti evidenciju na osnovu prodatih karata, poput drugih festivala.

“Ali eto, ako četiri hiljade ljudi staje na Ljetnjoj pozornici, možemo reći da je bilo desetak hiljada”, kazao je Bulajić, a zatim dodao da će se prvo sumirati utisci realizacije festivala tokom tri godine, pa tek onda ući u planiranje za narednu godinu. On je kazao da postoji velika šansa da će se pobjednik ovogodišnjeg festivala, bend Rolin Humes predstaviti na italijanskoj muzičkoj manifestaciji Sanremo, što je ranije najavljeno.

“Kontaktirali smo naše kolege iz Italije, pošto postoje i njihova pravila održavanja, jer to nije u vlasništvu jednog čovjeka, već više njih koji su, da tako kažem u upravnom odboru. Mi ćemo poslati snimke naših takmičara i sigurni smo da će oni biti oduševljeni”, pojasnio je Bulajić.

Sa druge strane, jedan od članova pobjedničkog benda, pjevač Robi, rođen u Australiji, kazao je da on i njegove kolege nisu očekivali pobjedu ni na Royal Music Festu.

Njegov bend “Rolin Humes”, izvodi samo autorske pjesme i to na engleskom jeziku, pa kada su na festivalu kao zadatak dobili pjesmu "Neću da znam za nikog osim tebe" Dina Dvornika, kojem je Royal Music Fest bio posvećen, muzičari su odlučili da je prevedu na engleski.

“Meni lično puno je lakše da pjevam na engleskom, jer mi je to prvi jezik. Reakcije su bile različite, bilo je onih koji su se oduševili, ali i onih koji nisu, tako da smo dobili i par kritika”, otkrio je on. U okviru takmičarskog dijela festivala publici se tokom tri dana predstavilo deset bendova, dok su u revijalnom dijelu, pred punom Ljetnjom pozornicom nastupali “Galija”, “Hladno pivo” i Vlado Divljan u pratnji Ljetno kino big benda.

Ko može u toalet?

Posjetioci ovogodišnjeg Royal Music Festa uglavnom su bili zadovoljni organizacijom, a kao propust pojedini su naveli nedostatak mobilnih toaleta. Na pitanje zbog čega nisu obezbijeđeni i da li će ih biti sljedeće godine, direktor festivala je kazao:

“Prvi put čujem za taj problem. Nije bilo potrebe za mobilnim toaletima, jer je postojao regularni”. Međutim, čitalac se “Vijestima” p ožalio da se toalet na Ljetnjoj pozornici nalazio u istom dijelu u kojem je bio i bekstejdž, pa je, prema njegovim riječima, radnik obezbjeđenja "vršio selekciju" i tek ponekoga puštao u toalet .

Galerija

Bonus video: