Đuričič zaplakao: Cucka jeka je nešto što se vidi iza brda

„Juče ujutru kaže meni tata preko telefona 'Vidim da nemaš para, ja sam uštedio 180 eura. Ja ću da ti dam'
136 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2014. 12:40h

Ovogodišnje, četvrto izdanje Cucke Jeke, koja će se održati u Kobiljem dolu, zakazano je za subotu 9. avgust, a kako je muzičar i jedini organizator ove manifestacije Dragoljub Đuričić najavio na konferenciji za medije održanoj danas, program će početi oko 16 sati.

On je otkrio da će publiku u Cucima ove godine zabavljati između ostalih i desetogodišnji bubnjar Đurađ Đuričić, koji je „glavna poruka festivala“, gitarista Zlatko Manojlović, crnogorska pjevačica narodne muzike Branka Šćepanović, guslar Mišo Popović, bendovi Darkwood dub i Happy Hour, ali i mažoretke.

Đuričić je konferenciju za medije iskoristio i da podsjeti na to da nema potrebnu podršku brojnih institucija i države prilikom organizovanja Cucke Jeke, ali da je ona veoma značajna, kao i da mu je drago što nije lično preuzeo nagradu „Wild Beauty“ koju mu je dodijelila Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, a koju kako kaže „vraća nazad“.

„Cucka jeka je nešto što se vidi iza brda, a da se ne morate popeti na brdo. Cucka jeka je prevazišla i mene i nas i vrijeme i to će živjeti i poslije mene“, kazao je on.

„Četri godine molim i nadam se da će neko da vidi šta je to Cucka jeka. Kako je moguće da oni koji treba da prepoznaju šta je to ne vide, a narod veoma dobro vidi? Fenomen Cucke jeke nisam ja i bubnjevi već narod i njegova potreba da se okupi, da se prepozna i da sačuva ono najtananije u svom biću za svoju nerođenu djecu“, pojasnio je čuveni bubnjar, ističući da se osjeća usamljeno prilikom planiranja manifestacije.

Đuričića su, kako je i sam primijetio i ove godine savladale emocije, pa nije uspio da zadrži suze prilikom prepričavanja događaja koji se desio dan prije konferencije.

„Juče ujutru kaže meni tata preko telefona 'Vidim da nemaš para, ja sam uštedio 180 eura. Ja ću da ti dam' . Znam da će ovo biti sprdnja 'Đuričić redovno zaplače', ali ja se ne stidim tih suza, ja sa ponosom ovo govorim. I moram da vas pitam da li vi mislite da ja mogu Cucku jeku i dalje sam da radim“, zapitao je muzičar, a zatim sam dao odgovor ističući da nije „Hi-men niti junak iz crtanih filmova“.

Galerija

Bonus video: