Izabrani finalisti Royal festa, Galija oduševila publiku

Sjutra program počinje u 21 sat, a nakon proglašenja pobjednika koji će kao nagradu dobiti dvije hiljade eura, festival će zatvoriti Hladno pivo
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2014. 11:02h

Drugo veče Royal Music festa završeno je sinoć koncertom niške grupe Galija. Prije toga publika je imala priliku da čuje četiri mlada benda.

Program je otvorio beogadski The Bangcocks koji su u startu na Ljetnju donijeli pozitivnu energiju. Bend je pokazao kako bi i Dvornikov hit Hipnotiziran zvučao kao balada. Da Royal Music Fest nje samo puko takmičenje dokazali su i članovi makedonskog sastava Epten koji su im se na posljednjoj pjesmi pridružili na sceni i sa triom The Bangcocks otpjevali njihovu Rockandrollu.

Zatim su se beograđani povukli i binu prepustili Makedoncima koji su odlučili da u Prijestonici sviraju isključivo brže stvari, ali i pokazažu kako bi “Imam rep” zvučala u rok fazonu. Nakon dva rok benda, publici se predstavio i sastav Hulahoop koji je nedavno pobijedio na Demofestu. Neobična postava nastavila je da širi pozitivnu energiju kroz svoje autorske numere i Dvornikovu Jače manijače.

Posljednji bend koji je nastupio u takmičarskom dijelu bio je sastav Silente koji je odlučio da svira numere za koje su sinimili spotove, dok su od Dvornika obradili duet sa Josipom Lisac “Rušila sam mostove od sna”.

Odmah nakon takmičarskog dijela proglašeni su i finalisti koji će nastupiti večeras, a organizatori su odlučili da zbog istog broja bodova koji su dobili dva benda, oba puste u finale, pa će tako umjesto najavljenih pet, večeras u akmičarskom dijelu nastupiti šest bendova. Publika će od 21 sat imati priliku da čuje Rolin Humes, Silente, The Bangcocks, Rock in Peace, Epten I Hulahoop.

Zbog proširene liste finalista, biće skraćen njihov nastup, pa će umjesto tri autorske i obradu, svirati ukupno tri numere. Ubrzo nakon proglašenja, publika koja je Ljetnju pozornicu ispunila do posljednjeg mjesta, imala je priliku da uživa uz hitove grupe Galija. Za prve numere odabrali su balade, a najhrabriji fanovi izašli su ispred bina tek kad su zasvirali “Da me nisi”.

Fanovima u prvim redovima ubrzo su se pridružili i takmičari Royal Music festa koji su zajedno sa publikom skakali i pjevali. Prava euforija nastala je kada je počela pjesma Kotor, a do kraja koncerta kompletna ljetnja je bila na nogama, a frontmen Neša Milosavljević je često pozdravljao publiku koja nije prestajala da aplaudira sa “Ruke vam se pozlatile”.

Nakon dva sata druženja Galija se oprostila od fanova, ali ne za dugo, jer kako su prisutni vikali “još, još”, članovi niškog sastav su se vratili na pozornicu i odsvirali još dvije pjesme. Večeras je na programu finale festival, a nakon što se svih šest bendova predstavi I proglasi se pobjednik, Royal Music će koncertom zatvoriti Hladno pivo.

Galerija

Bonus video: