DJ Klaudija uoči nastupa na Refreshu: Ja komuniciram s ljudima preko muzike

U Egiptu sam nastupala usred pustinje i na kraju žurke je nastao požar, pa smo morali da bježimo, da trčimo do kola usred noći i vozimo se do Kaira
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2014. 18:50h

Rumunska trance/tech house DJ-ka i producentkinja Klaudija Kazaku nastupiće na ovogodišnjem Refresh festivalu, koji će se u kotorskoj diskoteci "Maximus" održati od 7. do 9. avgusta, a za "Vijesti" je kazala da broji dane do njenog dolaska u Crnu Goru.

Šefica izdavačke kuće "Couture" preselila se 1998. u Englesku i zaljubila se u elektronsku muziku, a crnogorska publika imaće prilike da čuje neke od njenih hitova kao što su "Cowgirl" i "Scared".

"Jedva čekam da dođem, čula sam da je publika Refresha fenomenalna. Inače volim da upoznajem nova mjesta i ljude", otkrila je ona.

Da li vršiš neku vrstu pripreme kad dolaziš negdje prvi put?

Često provjerim na Internetu da vidim gdje dolazim i mjesto izgleda predivno, ali nažalost neću imati vremena puno da razgledam okolo, dolazim kasno i brzo moram da idem dalje.

Kakav zvuk može publika očekivati od tebe?

Kad sam na bini volim da publici ispričam priču, muzika je moj način komuniciranja sa ljudima. Čuće naravno neke od klasika, neka od trenutnih hitova, kao i neke moje najsvježije, još neobjavljene trake. Biće svega pomalo. Pokušavam da iskažem svoja osjećanja kroz muziku koju puštam. I iskoristiću numere koje idu uz moje trenutno raspoloženje.

Kako si ušla u svijet elektronske muzike?

Ušla sam u muzički svijet još kao dijete, odrastala sam uz nju, u mojoj domovini Rumuniji sam učila da sviram klavir. Kad sam se preselila u Englesku otkrila sam elektronsku muziku i odmah se zaljubila. Muzika je moj svijet, ne mogu da zamislim sebe kako radim nešto drugo.

Koliko je uticaja na tebe imalo preseljenje u Englesku?

Kad sam se preselila u Englesku prije 15 godina došla sam kako bih iskusila nešto novo, drugačiji život nego u Rumuniji. I to je potpuno promijenilo moj život, ovdje sam praktično odrasla i to me izgradilo kao ličnost.

Da li radiš na nečemu novom trenutno?

Zapravo, trenutno sam u studiju. Radim na novim trakama, trenutno sve što stvaram je tehno, tu me srce vodi. Imam skoro završene četiri pjesme koje će uskoro izaći. Moj zvuk evoluira kroz godine i trenutno se pronalazim u tehno muzici.

Ovog puta nastupaš u klubu, da li više voliš otvorene ili zatvorene prostore?

Obožavam žurke na otvorenom, kada je priroda okolo, a samo nebo iznad. Naravno da volim i klubove, ali više volim da sam napolje. Nekoliko puta tokom karijere sam puštala muziku u sumrak ili u zoru i to su predivni momenti.

Koji je najluđi nastup koji si imala?

U Egiptu sam nastupala u sred pustinje i nekako je nastao požar na kraju žurke i morali smo da bježimo, da trčimo do kola usred noći i vozimo se do Kaira. S obzirom na to da sam žena, moram da priznam da sam se prepala. Ali sad je to samo jedno zanimljivo iskustvo, sve je dobro prošlo (smijeh).

Koje su prednosti i mane kada si žena u elektronskoj muzici?

Na kraju dana nije bitno da li nosiš farmerice ili mini suknju dok god naporno radiš. Jedina razlika je što muškarci mogu da budu spremni da izađu na binu za deset minuta, a ženama treba mnogo više.

Bonus video: