Prvo veče Royal festa: Publika slušala pet bendova

Svi bendovi predstavili su se prisutnima i žiriju sa tri autorske pjesme i jednom obradom hrvatskog kralja fanka Dina Dvornika
1 komentar(a)
Royal fest, Foto: Marija Kapa
Royal fest, Foto: Marija Kapa
Ažurirano: 02.08.2014. 08:51h

Takmičarski dio trećeg Royal Music Fest koji se održava na Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša, na Cetinju, sinoć je otvorio bend Rock In Peace, nakon kojeg su se publici predstavili i Pogrešila roda,Omnibusi, Rolin Humes i MaryJane, dok je zvijezda večeri bio Vlada Divljan u pratnji Ljetno kino big benda.

Svi bendovi predstavili su se prisutnima i žiriju sa tri autorske pjesme i jednom obradom hrvatskog kralja fanka Dina Dvornika, kojem je ovogodišnje izdanje festivala posvećeno, pa su se tokom noći mogle čuti numere "Zašto praviš slona od mene", "Ti si mi u mislima" i "Ritam moj".

Članovi benda Pogrešila roda kao zadatak su dobili pjesmu "Afrika", a tokom njenog izvođenja na sceni su napravili i performans. Nakon što su se svjetla ugasila, bubnjar je svirao sa svijetlećim palicama, sve dok ga njegov kolega iz benda nije prekinuo svirajući na gitari rođendansku numeru "Happy Birthday", što je bio uvod za voditelja koji je iznio tortu.

Rolin Humes je ostao dosljedan svom radu pa su pjesmu "Neću da znam za nikog osim tebe" preveli na engleski. Večeras će se predstaviti The Bangcocks, Epten, Hulahoop i Silente, dok će u revijalnom dijelu svirati niški sastav Galija.

Pet najbolje ocijenjenih bendova iz dvije polufinalne večeri nastupiće u finalu, koje je zakazano za sjutra, a koje će koncertom zatvoriti Hladno pivo.

Bonus video: