Večeras počinje Royal Music Fest: Maryjane se nada pobjedi

Royal Music fest trajaće od večeras do trećeg avgusta, a u revijalnom dijelu nastupiće Vlada Divljan, “Galija” i “Hladno pivo”
67 pregleda 0 komentar(a)
Royal Music Fest, Foto: Marija Kapa
Royal Music Fest, Foto: Marija Kapa
Ažurirano: 01.08.2014. 10:44h

Članovi grupe “Maryjane” jedini su učesnici ovogodišnjeg Royal Music Festa koji su "Vijestima" kazali da imaju ambiciju da pobijede na toj manifestaciju, za razliku od njihove konkurencije kojoj je uglavnom to u drugom planu.

"Nismo ni stigli da razmišljamo o očekivanjima. Samo nam je bitno da stignemo do Crne Gore na vrijeme (smijeh). Šalu na stranu, ambicije su visoke. Pošto smo bend koji je nedavno nastao, iako smo ja i Saša (Pitić, gitarista) sarađivali u drugim grupama već osam godina, ovo je nešto novo za nas i dolazimo puni entuzijazma na Cetinje", kazala je Marina Benić, pjevačica koja je sa "Vijestima" razgovarala dok se njen bend pripremao za put ka Crnoj Gori.

"Pošto smo svi muzičari godinama, uvijek je ambicija da pobijedimo, vjerujemo u to. A svakako da smo prije svega tu da se predstavimo", istakla je ona.

Saša je sa bendom “New Citizens” prošle godine već iskusio kakav je osjećaj nastupiti na Ljetnjoj pozornici pod Orlovim kršom i prenio je utiske članovima “Maryjanea”.

"Pričao je da je sve bilo savršeno, da je bilo opušteno druženje sa muzičarima, bez ikakve pretencioznosti. Od organizatora su dobili toplu dobrodošlicu, a sve je imalo predznak spontanosti", otkrila je Marina.

Ona je kazala da će se “Maryjane” na Royal Music festu predstaviti sa tri autorske numere za koje su zaslužni upravo ona i Saša. Kao i ostali učesnici i rokeri iz Brežica su oduševljeni odlukom da ovogodišnje izdanje festivala bude posvećeno Dinu Dvorniku.

Royal Music fest trajaće od večeras do trećeg avgusta, a u revijalnom dijelu nastupiće Vlada Divljan (sjutra), “Galija” (prekosjutra) i “Hladno pivo” (u nedjelju).

Svake noći progam će počinjati u 21 sat, a devet bendova će se takmičiti za novčanu nagradu od dvije hiljade eura. Dio takmičarskih bendova “Vijesti” su predstavile juče, dok “Rock In Peace”, “Epten” i “Rolling Humes” nisu odgovarali na pozive.

Bonus video: