Nikšićki bend Podroom snimio spot za prvu pjesmu

Gitarista je otkrio da je njegovom bendu u planu da do kraja ljeta objavi još jedan singl...
84 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2014. 17:08h

Mladi nikšićki pank sastav Podroom predstavio se publici prvom pjesmom “Direktor” za koju je urađen i spot. Numera je snimljena u studiju “Ultrazvuk” pod producentskom palicom Bojana Bojanića, dok su spot realizovali sami članovi benda uz pomoć prijatelja.

“Pjesma pokazuje život običnog čovjeka u poređenju sa životom prosječnog, bahatog direktora i njihovu jasnu socijalnu različitost. Spot je sniman na ulicama Nikšića, terasi 'Rock kluba' i naravno u direktorskoj kancelariji”, kazao je “Vijestima” gitarista Nikola Peković i dodao da je atmosfera na snimanju bila veoma pozitivna i drugarska.

Podroom je inače nastao u martu ove godine, a uz Pekovića ga čine Balša Barović (vokal), Nikola Perović (gitara), Vidak Samardžić (bas) I Filip Blagojević (bubanj).

“Do sad smo svirali u pabovima u Nikšiću I Podgorici, a uskoro će i na primorju moći da nas čuju. Takođe ćemo nastupiti na Bedem festu”, najavio je Peković.

On je zvuk Podrooma opisao kao pank kor, kako kada su u pitanju autorske numere, tako i obrade koje izvode na svojim nastupima.

“Teme naših tekstova su uglavnom ironične slike današnjice, neka naša kritika stanja svijesti sistema, estrade, kulture i slično”, objasnio je on.

Gitarista je otkrio da je njegovom bendu u planu da do kraja ljeta objavi još jedan singl.

“Idemo polako, pa ko zna, možda se i dočeka taj album”, kazao je on. Više informacija o bendu dostupno je na njegovoj Facebook stranici.

Galerija

Bonus video: