Sea Rock festival: Ljetnja pozornica dupke puna, okupilo se preko 1.200 ljudi

Predsjednik NVO Sea Rock Ivan Krivokapić kazao je sinoć Vijestima da je prvo veče bilo totalno uspješno
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2014. 13:21h

Četvrti Sea Rock festival, od ove godine u okviru Kotor Art festivala, počeo je sinoć na Ljetnjoj pozornici u Starom gradu u Kotoru.

Čast da otvori festival pripala je domaćim snagama, crnogorskom bendu Solid Ground , a zatim su nastupili Stray Dogg iz Srbije , i za kraj večeri Den Stuart i Antonio Gramentijeri.

Ljetnja pozornica je bila dupke puna, a prema procjeni organizatora sinoć je festival okupio preko 1. 200 posjetilaca.

Predsjednik NVO Sea Rock Ivan Krivokapić kazao je sinoć Vijestima da je prvo veče bilo totalno uspješno.

"Iz godine u godinu raste broj posjetialca što zasigurno govori da imamo dobar izbor izvođača i da definitivno radimo dobru I kvalitetnu stvar, koja ima svoju publiku. Ako je posjećenost ovako dobra, onda druge večeri festivala, s obzirom na izvođače koji će nastupiti, očekujemo da će Ljetnja pozornica biti mala da primi sve ljubitelje rock zvuka", kazao je Krivokapić najavljujući za večeras zvijezdu večeri Hava Gelba.

Krivokapić kaže da je ove godine i značajan broj posjetilaca iz regiona, što govori da je kotorski Sea Rock jedan od najboljih malih festivala na ovim prostorima.

On je iskazao očekivanje da će država dati veću podršku jer su, kako kaže, ovakva publika i muzičari potrebni svima nama.

"Sea Rock nudi ono što je aktuelno i prepoznato kao najbolje u domenu alternativne i rock muzike i zbog svog kvaliteta i autentičnosti našao je mjesto u okviru Međunarodnog festivala Kotor Art.Rok kultura, i kao muzički pravac i kao sistem vrijednosti i uvjerenja, jedna je od najznačajnijih spona, veza među ljudima. Univerzalni jezik pop rok muzike, koji već više od pola vijeka povezuje ljude različitih prostora, generacija, snažan je idejni pokretač današnjice. U tom smislu, rok kultura je jedan od amblema, simbola savremenosti" kazao je Krivokapić.

Večeras će ljubitelji rock zvuka na Ljetnjoj pozornici moći će uživaju u nastupima Lovely Quinces (Hrvatska), Čak Profet i Stefan Finč dua, te Have Gelba i njegovog benda (SAD).

Galerija

Bonus video: