Lake Fest: Džiboni okupio najviše ljudi

Umjesto najavljenog Negativa, pred nikšićkom publikom je nastupio sarajevski bend Billy Andol...
84 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2014. 07:03h

Velika kiša koja je u naletima padala do skoro 18 časova, obilježila je prvi dan Lake festa koji je počeo na Krupcu, pa je sam program počeo skoro dva sata kasnije nego što je bilo predviđeno.

To je i skratilo trajanje nastupa prvih nekoliko izvođača, ali i i uticalo na početnu posjećenost.

Bendovi Ubrzo potom i Lutke kojima je pripala čast da otvore i zagriju publiku pred nastup glavne zvijezde, hrvatskog kantautora Zlatana Stipšića Gibonnija imali su nezahvalan zadatak da se predstave pred malim brojem ljudi. Međutim, pokazali su maksimalnu profesionalnost i svirali kao kao da ih slušaju hiljade.

"Šteta što nas je kiša natjerala da skratimo program. Vrijeme nam je pokvarilo planove, ali bendovi i ova manifestacija uopšte su super. Na početku nije bilo publike, ali mi smo na to navikli. Od početka smo ljuta alternativa, guramo taj zvuk koji u Velikoj Britaniji prolazi, ali volimo to da radimo. Neko ide na fudbal, neko ima neku drugu ljubav a mi sjedimo u studiju, vježbamo i stvaramo pjesme", objasnio je Nenad Jovanović, frontmen grupe Lutke, koja je nastup na Lake festu iskoristila da promoviše i novi album. Nakon Beograđana nastupili su Popečitelji, a prostor ispred bine je polako počeo da se puni.

Priliku da sviraju na Lakeu imao je i beogradski sastav Vroom, kojem je ovo u dugogodišnjoj karijeri prvi pravi nastup u Crnoj Gori.

Iako su i oni morali da skrate nastup, energiju po kojoj su poznati lako su prenijeli na publiku.

"Nije prvi put da nam se nastup krati i da smo u nekim iznenađujućim okolnostima. Uz ovo što sviramo imamo paralelnu karijeru u pozorištu, multimedijalnim nastupima, uključene su sve moguće dozvoljene kombinacije, maltene prirodne", istakao je Marko Grubić, frontmen sastava Vroom.

Njegov bend je u Nikšiću predstavio novu postavu i novi zvuk.

"Ovo je nešto što bi trebalo da se nađe na novom albumu početkom sljedeće godine,publika je čula svježe izdanje benda. Do sada smo dolazili samo u Budvu, a nastup na Lake festu je naša premijera u Crnoj Gori. Vrlo se radujemo što smo ovdje svirali, tehnički uslovi su bili perfektni" dodao je on i pohvalio prostor festivala, ali i organizaciju.

Umjesto najavljenog Negativa, pred nikšićkom publikom je nastupio sarajevski bend Billy Andol, a frontmen Vedad Trbonja priznao je da mu je drago što su svirali na Krupcu. Kako je program odmicao sve više posjetilaca je dolazilo, a posebnu atmosferu uspio je da napravi Đino Jevđević sa svojim bendom Kultur Shock.

Nako njega nije bilo lako ni glavnoj zvijezdi- Gibonniju da izađe na binu, jer je Đino uspio da raspjeva i razmrda publiku, ali su isto tako i on i članovi benda jednako skakali na bini.

Iako to nije praksa na festivalima, publika je bila toliko oduševljena njegovim nastupom da ih je pozvala na bis kada je otpjevao Još ne sviće rujna zora.

“Ako sviras muziku sa bilo kojim drugim razlogom, osim što je to tebi ćef, komercijalan si. Meni je pravo neprijatno što su nas pozvali na bis. Valja svirat poslije nas, a i nastupali su ljudi prije nas. U planu je bilo da i mi sat i po sviramo jer ipak imamo devet ploča. Htio sam svirati neke nove pjesme, ali đe ćeš nove kad svi ovi pjevaju stare pjesme. Tako da sam na stejdžu mijenjao listu pjesama. Festivali su mjesto gdje se svi skupimo i vodimo računa jedni o drugima da ne presviramo i ne krepardašimo dogovorene termine. Nadam se da mi nijesmo to prekardašili jer su nam dali da odsviramo dvije pjesme, a mi smo izveli na bis jednu i po”, ispričao je Đino nakon nastupakoji su s oduševljenjm pratili i svi iz Gibonnijevog benda.

Zvijezda večeri na binu je izašla svega nekoliko minuta poslije ponoći, a publiku na Krupcu poručio je “Činim pravu stvar”.

Kada je vidio koliko je publike došlo na njegov nastup Gibo se zahvalio i zamolio jednog od kamermana da se popne na binu i to zabilježi, međutim niko nije bio spreman da mu ispuni želju.

Tokom koncerta koji je trajao nešto više od dva sata, Gibonni je pjevao svoje najveće hitove, družio se sa fanovima u prvim redovima, poručivao onima koji su u kampu da se vole... Gosti na njegovom koncertu bili su i ovoga puta Damir Urban i Ivana Hisar, a pred članova Kultur Shock u bekstejdžu su se odlično provodili i članovi benda SARS, koji će na Lakeu nastupiti večeras.

Publika je Gibonnija vraćala na bis dva puta, a prvo veče Lake festa zatvorio je bend Brkovi.

“Uživao sam u muzičkom programu večeras, a zaista kakav je festival znaćemo kad budemo mi imali tonsku. Što se tiče našeg nastupa, s obzirom na to da je skraćen, moći će da očekuju samo najveće hitove. Redosljed pjesama upravo zbog skraćene verzije nastupa neće biti isti kao na cjelovečernjim koncertima, ali ćemo ga maksimalno iskoristiti da ispromovišemo aktuelni album “Ikone pop kulture” obećao je Žarko Kovačević, frontmen SARS-a. Pored njih, na drugoj večeri Lakea nastupiće još i Strah od Džeki Čena, Gomila Nesklada, Zoster, DST, Orthodox Celts i Feud, dok su zvijezde druge večeri slovenački bend Lajbah.

Galerija

Bonus video: