Sedam Crnogoraca na novim izdanjima Underground Alliance

Iz ove organizacije najavljeno je da će uskoro biti lansiran i njen zvanični web sajt
0 komentar(a)
Masturbeator i Dweerdoe, Foto: Privatna arhiva
Masturbeator i Dweerdoe, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.07.2014. 17:46h

Prvi od niza EP-eva etikete Underground Alliance, koja okuplja autore alternativne elektronske muzike sa prostora bivše Jugoslavije, izaći će sjutra i biće dostupno za besplatno preuzimanje sa njene Bandcamp stranice, a na ovim izdanjima će se naći radovi najmanje sedam Crnogoraca.

Umjesto trodjelne kompilacije, koja je objavljivana prethodnih godina, ovoga puta su iz UA odlučili da najbolje radove koje su dobili na konkursu organizovanom prije par mjeseci objave u formi EP-eva, a odpredstavnika crnogorske scene na njima će se naći Dweerdoe, Masturbeator, Optimus Prime, Infebis, Ileidos, Krusty i Cyber Orchestra.

Osim toga, Krusty i Masturbeator su nedavno za ovu etiketu objavili albume "Introspection" i "Shadow People", a u avgustu će izaći i novo izdanje Dweerdoa , zatim i EP Optimus Primea koji će biti najava njegovog LP-a koji bi trebalo da se nađe u etru na jesen.

"Što se tiče EP-eva kompilacija, oni će biti žanrovski raznoliki, a svako izdanje će biti skup srodnih žanrova. Prvi sadrži trake ambient,experimental, noise i drone zvuka na kojem su se našli Narayan, Robert Bekić, DJ Groove Archangel i Kuko.

“Ne mogu precizno reći datum izdavanja sljedećeg, jer čakamo da se napravi jaz između izdanja da se ljudi mogu posvetiti svakom", kazao je Andrej Nedeljković poznatiji kao Optimus Prime, član UA ekipe.

Osim novih izdanja, Masturbeatora i Dweerdoa do kraja ljeta očekuju "Jungle Beach Sessioni" u "Ghost Rideru" u Baru, a u planu je i događaj koji bi okupio sve članove UA u Crnoj Gori.

Iz ove organizacije najavljeno je da će uskoro biti lansiran i njen zvanični web sajt.

Što se dešavanja tiče, ovo ljeto Masturbeator i Dweerdoe rade Jungle Beach Sessione u Ghost Rideru u Baru, tako da se na njihovim nastupima tamo može čuti ono što UA uglavnom plasira u regiji.

Bonus video: