Šta vas sve očekuje na Lake Festu: Sve je više publike iz regiona

Lake fest će se održati od 25. do 27. jula, a nastupiće 24 izvođača među kojima su Laibach, Gibonni, Van Gogh...
72 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2014. 15:12h

Beogradski pop rok sastav Negativ otkazao je nastup na Lake festu, a umjesto njega na Krupcu i ujedno prvi put u Crnoj Gori sviraće sarajevski indi rok bend Billy Andol, saopštili su organizatori.

Osim toga, došlo je do rotacije u programu između Popečitelja i Velikog prezira, pa će prvi nastupiti u nedjelju, a drugi u petak.

Povratak sa Krupca u Podgoricu autobusima, organizovan u saradnji sa Nikšićkom pivarom u sklopu akcije "Kad pijem ne vozim", koštaće isto kao i prošle godine - euro i po, dok će prevoz na relaciji Krupac-Nikšić koštati 50 centi.

Autobusi će, prema navodima organizatora, saobraćati dok ima publike.

Kao i prošlog ljeta, plaćanje hrane i pića vršiće se isključivo bonovima koji se mogu koristiti samo na dan kada su uzeti. Organizatori su otkrili cijene, pa će tako pola litra piva, vino u čaši od 0,3, tekila, votka, energetski napitak B-52 i viski koštati dva, a rakija, voda, sokovi (0,3l) i kafa u kampu jedan euro. Sva hrana koštaće dva eura.

"Nakon nevremena tokom kojeg je polomljeno dosta stabala na Krupcu u koordinaciji sa EPCG i Opštinom smo imali brzu reakciju i sanirali to u najkraćem mogućem roku.

Napravili smo parking na 30 metara od ulaza u koncertni prostor, koji će biti besplatan i moći da primi oko 300 vozila", kazao je "Vijestima" direktor festivala Peđa Zečević i istakao da će se po završetku festivala odmah krenuti u pošumljavanje tog prostora.

Za obezbjeđenje biće zadužena agencija Sekuritas, a nastaviće se dobra saradnja sa policijom, hitnom i vatrogasnim službom. Biće obezbijeđen jednak broj mobilnih WC-a kao prošlog ljeta, a ozvučenje će raditi ista ekipa.

Umjesto stejdža za manje poznate bendove koji je organizovan prethodnih godina, ove godine u kampu će postavljena mala bina na kojoj će nastupiti nikšićki DJ-evi, kao i beogradski DJ BKO, svakog festivalskog dana u periodu od 13 do 18 časova.

"Ekološki dio organizovaćemo tradicionalno u saradnji sa Pivarom i NVO 'Ozon' , biće nekoliko akcija - od sakupljanja plastičnih ambalaža do postavljanja kontejnera za različite vrste materijala koji će biti i u kampu i u koncertnom prostoru, a naše ekipe će odmah po završetku festivala raditi na čišćenju prostora", najavio je Zečević.

On je kazao da vlada veliko interesovanje za ovogodišnji Lake, da je najbolje do sada ispraćen medijski u regionu, te da je uvjeren da će privući različite ciljne grupe. Većinu posjetilaca, po njegovim riječima, čine ljudi iz Podgorice i Nikšića, ali sve više publike pristiže iz regiona, najviše iz BiH.

Lake fest će se održati od 25. do 27. jula, a nastupiće 24 izvođača među kojima su Laibach, Gibonni, Van Gogh, Sunshine, Dječaci, S.A.R.S, Orthodox Celts, DST...

Trodnevna ulaznica košta 25 eura, jednodnevna 10, a karte se mogu kupiti u "Montenegro pabu" u Podgorici, te "Noris" i "NK pabu" u Nikšiću.

Generalni sponzor festivala je "nikšićko pivo", a organizaciju su pomogli i EPCG, Plantaže "13. jul" i Opština Nikšić.

Očekuju više od hiljadu šatora

Boravak u kampu biće tradicionalno besplatan. Po našoj procjeni lani je bilo oko sedam stotina šatora, a sada po najavama očekujemo da ih bude više od hiljadu", kazao je Zečević.

Bitna razlika u odnosu na prethodna izdanja festivala je da će izlaz iz koncertnog dijela biti omogućen do 21 sata, a nakon toga će oni koji napuste ograđeni prostor morati ponovo da plate ulaz ako žele da se vrate.

Zečević je objasnio da se na taj korak odlučio zbog toga što su se prethodnih godina pravile vještačke gužve na ulazu i vršile malverzacije sa ulaznicama.

Galerija

Bonus video: