"Letu štuke" u Podgorici: Retrospektiva dosadašnjeg rada

"Sviraćemo publici dobro poznate pjesme sa naša tri albuma. Premijerno će imati priliku da čuju i novi singl 'Padaj' koji smo objavili u februaru"
1 komentar(a)
Letu štuke, Foto: Facebook
Letu štuke, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.07.2014. 07:07h

Sarajevski sastav “Letu štuke” održaće večeras koncert u 21 sat na terasi KIC-a Budo Tomović u okviru manifestacije "Podgoričko ljeto". Dan kasnije Dina Šarana i družinu imaće priliku da čuje i publika u Tivtu, a koncert je zakazan na Trgu Magnolija od 21 sat.

I ova svirka, kako ističe frontmen sarajevskog benda, biće retrospektiva njihovog dosadašnjeg rada.

"Sviraćemo publici dobro poznate pjesme sa naša tri albuma. Premijerno će imati priliku da čuju i novi singl 'Padaj' koji smo objavili u februaru" obećava Šaran.

On je zadovoljan kako je pomenuta numera prihvaćena, a na koncertima je Štuke već sviraju.

"Svirali smo je u Zagrebu i publika je jednako pjevala kao i starije numere. Dobro je prihvaćena za sad, iako nijesmo za nju radili nikakav poseban marketing. Samo smo je objavili. Eto, desilo se i to da su u tom periodu bili protesti širom Bosne i Hercegovine, pa su mnogi shvatili numeru 'Padaj' kao naš doprinos i podršku narodu", priča Šaran.

Kako kaže, u posljednje vrijeme nijesu toliko posvećeni nastupima jer rade na novom albumu.

"U septembru planiramo da objavimo unplugged album koji smo snimali na koncertima u Hrvatskoj i Srbiji. Tek nakon toga dolazi novi album na kojem će biti 10-11 pjesama. Za sada sam ja autor svih, Đani Pervan će po običaju raditi aranžmane i produkciju, mada se možda kad je pisanje pjesama u pitanju, uključi još neko iz benda", ističe Šaran.

Iako nije pravo vrijeme za objavljivanje albuma jer je kriza u diskografiji, Šaran ne odustaje od te ideje.

"Jedna pjesma publici ne daje mogućnost izbora. Međutim, kada objaviš album onda svako za sebe može naći nešto. Svih ovih godina radili smo bez kalkulacija, stvarali pjesme u različitim periodima i prosto ne mogu da se odreknem objavljivnanja albuma ma kolika kriza bila", zaključuje Šaran. M.V.

Bonus video: