Od 1. do 3. avgusta

Poznata imena takmičara Royal music festa: Boje Crne Gore brani Rock in Peace

"Boje Crne Gore će braniti perspektivni bend iz Nikšića Rock in Peace”, kaže direktor festivala
117 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2019. 23:27h

Devet bendova iz regiona učestvovaće u takmičarskom dijelu trećeg Royal Music Festivala koji će biti održan na Cetinju od 1. do 3. avgusta.

Prve večeri, publici će se predstaviti The Bangcocks (Beograd), Rolin Humes (Rijeka), MaryJane (Brežice), Omnibusi (Kosovska Mitrovica) i Rock in Peace (Nikšić). Nakon takmičarskog dijela, publiku na Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša zabavljaće Vlada Divljan i Ljetno kino bih bend.

Već druge večeri, na istom mjestu druženje zakazuju Epten (Kumanovo), Hulahoop (Kamnik), Pogrešila roda (Aranđelovac) i Silente (Dubrovnik), dok će u revijalnom dijelu nastupiti bend Galija.

„Prošle godine imali smo odlične bendove pa nam nije bilo lako da ostanemo na istom nivou. S obzirom na to da nemamo zvaničan konkurs, pratili smo šta se dešava na muzičkoj sceni proteklih godinu dana, koji su to bendovi dobri, novi, aktuelni, a da imaju volju da nastupe u takmičarskom dijelu", navodi se u saopštenju organizatora. "Trudili smo se da bendovi budu raznoliki, kako bismo publici na Ljetnjoj predstavili više muzičkih žanrova."

Pet najbolje plasiranih bendova iz dvije polufinalne večeri sviraće u finalu, a za najbolji bend po mišljanju žirija obezbijeđena je novčana nagrada od dvije hiljade eura.

Ovogodišnji festival koji realizuju Prijestonica Cetinje i agencija Comfortably Numb posvećen je kralju fanka Dinu Dvorniku, pa će sem svojih kompozicija, bendovi obraditi i po jednu njegovu.

Festival svojim koncertom zatvara hrvatski rok sastav Hladno pivo.

Više o učesnicima festivala:

Što se staža na muzičkoj sceni tiče, "nasjtariji" bend je Omnibusi iz Kosovske Mitrovice, koji postoji od 2007. godine i imaju dva albuma iza sebe.

The Bangcocks je oformljen prošle godine, a u bendu svira basista Negativa Milen Zlatanović Zmo.

Publici će se predstaviti i bluz-pop-rok sastav Rolin Humes.

Na festivali će se predstaviti prvi put neki bend iz Makedonije - Epten čija je pjesma “Mila” bila soundtrack za film “As Pik” crnogorskog reditelja Draška Đurovića.

Tu je i bend Pogrešila roda svima dobro poznati iz takmičenja "Ja imam talenat".

Na Cetinju će neastupiti i dobitnici Porina za debitante godine sastav Silente, kao i ovogodišnji pobjednici Demofesta u Banja Luci- Hulahoop.

Iz Slovenije dolazi MaryJane, bend koji predvodi Saša Pipić, pjevač benda New Citizens koji je učestvovao na prošlogodišnjem festivalu.

"Boje Crne Gore ove godine će braniti perspektivni bend iz Nikšića Rock in Peace koji su bili treći na prvom Royal Music Festu”, ispričao je Dragan Bulajić, direktor festivala.

Galerija