Burak Jeter: U potrazi smo za talentima širom svijeta

Turski DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće, za Vijesti prenosi utiske sa Sea Dance festivala i priča o muzičkim planovima
215 pregleda 0 komentar(a)
Burak Jeter, Foto: Exit
Burak Jeter, Foto: Exit
Ažurirano: 10.09.2018. 19:50h

Turski DJ i producent Burak Jeter, nedavno je posjetio Crnu Goru u okviru Sea Dance festivala, na kojem je nastupao, a kako je otkrio u razgovoru za „Vijesti“, ova manifestacija je ostavila dobar utisak na njega, pa je odlučio da o svom trošku produži boravak.

„Crna Gora je veoma lijepo mjesto, nikada ranije nisam bio ovdje, ali sam od svojih prijatelja čuo lijepe komentare. Zato sam odlučio da ostanem još bar jedan dan sa svojim timom, da idemo do plaže, uživamo u plivanju i lijepom vremenu“, ispričao je Jeter, koji je prije Sea Dance festivala nastupao i na novosadskom Exitu.

„Uvijek sam volio velike festivale, na otvorenom. Exit je najbolji festival na kojem sam nastupio ikada, dijelom i zato što sam tada prvi put imao drugačiji nastup, koristio sam klavijature i gitaru. To mi se dopada naročito pri izvođenju moje pjesme Tuesday. Uvijek pokušavam da pronađem različite načine za nastup za različitu publiku“, pojasnio je DJ i producent koji se i na Sea Dance festivalu tokom svog nastupa popeo na DJ pult i na električnoj gitari zasvirao „The Final Countdown“ grupe „Europe“.

Jeter, kao i ostali producenti i DJ-evi, voli da sarađuje sa drugim muzičarima, a kako otkriva, plan mu je da napravi zajedničku pjesmu sa američkom pjevačicom albanskog porijekla Duom Lipom, koja je za kratko vrijeme osvojila scenu sa nekoliko hitova poput „New Rules“, „IDGAF“ i „One Kiss“.

„Trenutno pokušavamo da napravimo dogovor sa Duom Lipom. Pregovaramo sa još nekim muzičkim timovima, ali još je rano, jer je 'Tuesday' singl još uvijek aktuelan. Prije samo nekoliko sedmica je bio na prvom mjestu top liste u Meksiku“, pohvalio se on.

Osim kao DJ, Jeter je poznat i kao vlasnik Connection izdavačke kuće, pa otkriva i kako pronalazi vrijeme za rad u kancelariji, ali i za stvaranje nove muzike.

„Jeste li vidjeli moje lice?“, šaljivo odgovara turski DJ i producent i dodaje da ta dva posla od njega i njegovog tima zahtijevaju da konstantno putuju.

„Nemamo puno slobodnog vremena. Gotovo svakog dana smo u drugoj zemlji. Imam super tim koji radi u mojoj izdavačkoj kući i trenutno tri super izvođača sa kojima radimo, ali smo u potrazi za mladim talentima širom svijeta“, naglašava on, a zatim objašnjava da i muzičari iz Crne Gore mogu da ga kontaktiraju.

„Na našem sajtu mogu naći kontakt na koji nam mogu poslati demo snimke, bez obzira na muzički stil, jer imamo dvije različite etikete, tako da pokrivamo i elektroniku i pop žanrove. Mogu nam se javiti i preko društvenih mreža, Instagrama i Facebooka, nakon čega će moj tim poslušati demo snimke i ako nam se dopadne, počeće pregovori“, uz osmijeh poručuje Jeter.

„Već nas je kontaktiralo dvoje ljudi iz Crne Gore. Jedna pjevačica sa kojom bih mogao napraviti i pjesmu, jer ima zaista lijep glas. Volim da sarađujem sa drugim muzičarima, nije mi bitno ko su i odakle su, samo neka naprave prvi korak i ja ću naredna dva“, obećava turski DJ i producent, koji je pokrenuo i školu za DJ-eve.

„Imamo tri škole koje pohađa oko tri hiljade ljudi, a ja sam jedan od predavača. Eksperimentišem sa raznim stvarima“, pojašnjava on, a zatim daje svoj savjet DJ-evima koji tek počinju karijeru.

„Put muzike počinje od neke priče. Morate pročitati puno knjiga o ovom poslu i pronaći svoju priču“, poručio je on.

Zvuk u elektronici je raznovrsniji

Još kao dječak, Jeter je naučio da svira klavir i gitaru, pa je profesionalni rad u muzici za njega, na neki način bio neizbježan, a turski DJ otkriva zašto se na kraju odlučio za elektronsku muziku, umjesto za neki drugi žanr.

„Zapravo, pokušavao sam da na nastupima više sviram na gitari i klavijaturi. Trenutno radim na tome, da svakoj publici pružim nešto drugačije, ali ja prije svega dolazim iz DJ svijeta. Zvuk u tom žanru je tvrđi, raznovrsniji, ali u posljednje vrijeme imam želju da u pronađem nekoga ko će mi tokom nastupa pomoći da imamo više trenutaka žive svirke“, kazao je on.

Bonus video: