Sea Dance: Festival posjetilo 80 hiljada ljudi

Prostor ispred glavne bine je potpuno ispunjen a atmosfera užarena, baš kako i priliči završnici jednog velikog spektakla
66 pregleda 1 komentar(a)
darkwood dub sea dance, Foto: Luka Zeković
darkwood dub sea dance, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.07.2014. 00:57h

Tokom tri dana budvanski festival Sea Dance posjetilo je 80 hiljada ljudi, procijenili su organizatori.

"Jutros rano je, posljednjim nastupima na binama morskog izdanja Exita, okončan prvi Sea Dance festival, čime je završena i velika ljetnja Exit avantura, sa rekordnim bilansom i novim pomjeranjem granica najboljeg evropskog festivala: preko 260 000 ljudi promarširalo je festivalima Sea Dance, Exit i Rock@Exit, čime je Exit ponovo pomjerio sopstvene granice i zadao sebi još teži zadatak da sljedeće godine bude još uspješniji, inovativniji i drugačiji", saopštili su organizatori.

"Svaki rastanak je pomalo sjetan, ali obećavamo da ćemo se sljedeće godine vratiti još bolji, razigraniji i jači", obećali su iz organizacije.

Zvijezda finala festivala bio je legendarni Underworld uz koji je plesalo, po procjeni organizatora, 20 hiljada ljudi. Prostor ispred glavne bine je potpuno ispunjen, a atmosfera užarena, baš kako i priliči završnici jednog velikog spektakla kakav su organizatori čuvenog Exita ovog ljeta upriličili na plaži Jaz kod Budve.

Exit tradicionalno ima vatromet na otvaranju, a na Sea Danceu on je ostavljen za kraj - obasjao je nebo u dva sata iza ponoći, uoči izlaska Underworlda na scenu. Prethodno je po drugi put na Jazu nastupio DJ Mark Najt, i ponovo napravio odličnu žurku (ovaj put na glavnoj bini. Prije njega je nastupila Tara Mekdonald.

Nema sumnje da će ovo biti događaj koji će već sjutra mnogima nedostajati, uprkos umoru i ritmu koji je ovih dana vladao na popularnoj plaži. Bilans festivala, od konačnog broja gostiju do zarade, tek treba da se uradi, ali ono što je sigurno jeste da je prvo izdanje Sea Dancea uspjelo.

Završnu noć prvog Sea Dance festivala obilježili su na glavnoj bini i nastupi Darkwood Duba i Damira Urbana.

Sudeći po raspoloženju publike, izgleda da je Damir Urban ostavio mnogo bolji utisak nego na izdanju rok festivala Lake Fest u Nikšiću prije dvije godine.

Njegov nastup je bio upečatljiv, on mnogo raspoloženiji za kontakt s publikom, a izveo je nekoliko pjesama koje je publika do sada mogla rijetko čuti.

Kao "šlag na torti", shvativši da mu je ostala još samo jedna pjesma za kraj nastupa, Damir je prepustio publici da bira između tri numere. Publika je izabrala "Mjesto za mene".

Prije njega nastupao je alternativni bend iz Beograda, Darkwood Dub, koji je svojim standardnim repertoarom zabavljao više hiljada okupljenih posljednje noći festivala.

Inače, Autogeni trening je otvorio program na glavnoj bini Sea Dance festivala.

Relativno kratka, ali energična svirka, Okupila je oko 1000 ljudi, a na sredini svirke popularnog benda počela je energičnija zabava.

Humanitarna žurka

Na večerašnjoj humanitarnoj žurci nastupila je tara Mekdonald, koja će kasnije pjevati i na Sea Dance festivalu.

Vipovci, koji su kupili karte od 200 i hiljadu eura, ispunili su plažu Dukljanskih vrtova.

Kasnije će pjevati Masimo Savić, a vrhunac žurke biće kad na scenu izađu članovi benda Jamiroquai.

Uz Marka Knighta kiša ne smeta

Treći dan Sea Dance fetivala počeo je danas u 17 časova na Dance paradise bini nastupom Marka Knighta.

Iako je tada bio pravi ljetnji pljusak, njegovi obožavaoci uglavnom nisu bježali od kiše već su neumorno plesali na pijesku.

Ovo je najveća žurka trećeg dana festivala na Jazu.

Na plaži traju dnevne žurke, na glavnoj bini su tonske probe, a medicinsko osoblje ispred poljske bolnice je organizovalo žurku za sebe - pivo i "glasna ćirilica"

Punktovi za promjenu kartica kojima se plaća piće radiće do osam časova ujutro, a maksimalno će moći da se povrati 20 eura.

Nakon toga neće biti moguće vratiti neiskorišćeni novac i obavezan depzit od jedan euro.

Za razliku od Exita, nakon kojeg se kartice mogu vratiti i u filijalama banke partnera, Sea Dance i Hipotekarna banka to nisu obezbijedili posjetiocima na Jazu.

Sa večerašnje VIP žurke na plaži Dukljanskih vrtova

Bonus video: