DST: Ili će se voljeti cijeli album, ili će umrijeti u neuzvraćenoj ljubavi

"Kvantitet može samo da utiče na iskustvo, a kvalitet nikada nema garancije", rekao je on, a zatim potvrdio da je publika dosta dugo čekala na nove numere
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2014. 14:43h

Nikšićki pank rok sastav DST juče je nakon devet godina, objavio novi album "Stvarnost", na kojem se našlo deset numera, a bubnjar Srđa Simeunović, kazao je za "Vijesti" da članovi benda nemaju favorita.

"Mislim da se neće posebno nijedna pjesma izdvojiti kao važnija od ostalih. Ovaj put je, takoreći u takvom pakovanju da čini jedan djelić mozaika, teško da sam može otkriti cijelu i potpunu namjeru i sliku. Tako da mislim da će se voljeti cijeli album ili će umrijeti u neuzvraćenoj ljubavi", pojasnio je on.

Na pitanje da li će upravo zbog toga što je album dugo pripreman biti kvalitetniji ili smatraju da kvantitet ne utiče na kvalitet, Simeunović je odgovorio:

"Kvantitet može samo da utiče na iskustvo, a kvalitet nikada nema garancije", rekao je on, a zatim potvrdio da je publika dosta dugo čekala na nove numere.

"Album se kuvao dugo, ako ga posmatramo iz pozicije kada se rodio prvenstveno u ideji do momenta kada izađe na svjetlo dana, a to je kod nas nažalost veoma dug proces”, mišljenje je ovog bubnjara.

"Ipak najsrećniji su oni umjetnici koji uspiju da svoju umjetnost objave, za razliku od onih u kojima ona ostaje, u nemogućnosti da nađu prohodniji put do publike. Što može da zvuči veoma deprimirajuće za one stvaraoce koji su stalno u procesu", istakao je bubnjar DST-a.

Članovima benda će nakon objavljivanja albuma, biti angažovan na promovisanju, a osim gostovanja na televiziji i radiju, nastupaće i na festivalima.

DST će u septembru promovisati spot za numeru "Temelj slobode", kao i novi mix numere "20 godina", koja je objavljena prošle godine, povodom jubileja benda, ali prema riječima Simeunovića ekranizacija pjesama sa novog albuma, nije im prioritet.

"Mislim da ovoga puta nije posebno bitan vizuelni efekat, iako znamo koliko se muzika danas gleda. Smatram da se ovo o čemu priča album sluša zatvorenih očiju", objasnio je on.

Pjesme sa novog albuma, koji je objavljen pod pokroviteljstvom Muzičke asocijacije Crne Gore, snimane su u studiju "Ultrazvuk" u Nikšiću, a producirane su u "Underground Sound Factory" studiju u Beogradu. Novi album DST-a, "Stvarnost" podržalo je Ministarstvo kulture, kao i PAM Crne Gore iz fonda za afirmaciju i razvoj nacionalnog muzičkog stvaralaštva Crne Gore.

Bonus video: